Primul Boeing 787-9 Dreamliner a ajuns in flota British Airways

Prima aeronava Boeing Dreamliner 787-9 a ajuns de curand in flota British Airways. Aceasta aeronava are numarul de inmatriculare G-ZBKA si este doar prima astfel de aeronava din totalul de 22 unitati pe care britanicii urmeaza sa le primeasca.
Urmatorul avion de acest tip care va intra in flota British Airways trebuie sa soseasca undeva la mijlocul acestei luni urmand ca alte doua modele noi 787-9 Dreamliner sa ajunga in flota British pana la sfarsitul anului.

Noile aeronave Boeing 787-9 vor zbura pentru inceput spre destinatii precum Delhi – incepand cu 25 Octombrie 2015 urmat de Muscat si Abu Dhabi din 5 Noiembrie 2015. Urmatoarea destinatie noua pentru Dreamlinerele mai mari British Airways va fi Kuala Lumpur – incepand cu luna decembrie iar din februarie aceste modele vor trece si Atlanticul, zburand spre Austin, SUA.

Versiunea 787-9 este cu 6 metri mai lunga decat varianta initiala de Dreamliner – 787-8, iar noutatea este ca vor oferi si First Class. Configuratia scaunelor este dispusa in 4 clase, oferind in total 216 locuri: 8 in First Class, 42 in Business Class, 39 la Premium Economy si 127 la clasa Economy.

seatmap boeing 787-9 british airways
Avionul este propulsat de doua motoare Rolls Royce Trent 1000 si poate zbura o distanta de pana la 15400 kilometri.

Citește și  20 de ani de la ultimul zbor comercial al unui avion Concorde

Operatorul britanic spune ca acest model este cel mai avansat din flota sa, si tindem sa ii dam crezare avand in vedere ca totusi compania nu are alte modele de productie foarte recenta.

Boeing Dreamliner 787-9 British Airways
Boeing Dreamliner 787-9 British Airways

Confort sporit la bordul avioanelor Boeing Dreamliner

Pasagerii Dreamlinerelor vor resimti un confort sporit la bord gratie presurizarii mai bune, astfel ca daca la un zbor obisnuit se face o presurizare ca la o altitudine de 2400 metri, presurizarea din Dreamliner va fi comparabila cu o altitudine de doar 1820 metri, astfel ca oboseala va fi mai putin resimtita pe parcursul unui zbor lung. De asemenea ferestrele pasagerilor de pe Dreamliner sunt cu 30% mai mari decat ale modelelor similare, asa ca va fi mare bataie pe locurile de la fereastra pe acest avion, pentru pasionati.

Personal nu am calatorit intr-un Dreamliner pana acum, insa in ianuarie voi reusi sa ajung tocmai la bordul unui 787-9 Dreamliner din flota British Airways. Va voi spune atunci cum este sa zbori cu acest avion intr-o calatorie ultra-lunga!

Cu ocazia primirii primului avion Boeing 787-9 Dreamliner cei de la British Airways au incarcat pe contul lor un videoclip care arata procesul de fabricatie pentru un astfel de model. Parti din clip am mai vazut si la alti operatori, asadar nu e neaparat G-ZBKA in toate cadrele. Poate un videoclip mai original gasiti la asamblarea unui 787-9 Virgin Atlantic.

Citește și  20 de ani de la ultimul zbor comercial al unui avion Concorde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *