Primul Airbus A330 al celor de la HiSky a ajuns în România. Primul zbor va fi în curând

Compania aeriană HiSky a adus astăzi la București prima aeronavă Airbus A330 intrată în flotă.

Aeronava, înmatriculată YR-KID, este singura aeronavă de acest tip înmatriculată în România.

Aeronava a decolat de pe Aeroportul Shannon din Irlanda, iar la intrarea în România, în zborul spre București Otopeni a avut un stop și la Aeroportul Timișoara.

Primul zbor va fi operat înainte de Crăciun spre Krabi (Thailanda)

Primul zbor al aeronavei Airbus A330 HiSky va avea loc în 23 decembrie 2023 pe ruta București – Krabi (KBV) – Thailanda. Zborul operat este unul charter la comanda unui tour-operator, acestea nefiind listate în sistemele de rezervări obișnuite.

Ne bucurăm să putem confirma că, înainte de finalul anului, am reușit să ne îndeplinim toate obiectivele și promisiunile pe care le-am făcut pasagerilor noștri. HiSky este astăzi singura companie românească autorizată să opereze zboruri regulate în Statele Unite și prima care deține această capabilitate, de a efectua curse directe către cele mai populare destinații de pe glob. După cum am promis, ne pregătim pentru lansarea, în curând, a primelor rute către SUA, pe care le vom opera cu A330 însă, până atunci, venim cu o veste bună pentru turiștii români care aleg vacanțe în Asia, în perioada Crăciunului și a Revelionului. Ei vor fi primii pasageri alături de care vom călători cu noua aeronavă, într-un zbor direct, cu plecare din București.”, a precizat săptămâna trecută Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Citește și  HiSky introduce posibilitatea rezervării zborurilor spre New York și direct de la Cluj și Chișinău

Aeronava Airbus A330 a avut primul zbor acum 13 ani

Aeronava Airbus A330 care va intra în flota HiSky este o aeronavă care a avut primul zbor în iulie 2010 și a fost folosită de către compania chineză Sichuan Airlines.

Având 13 ani, aeronava nu se poate spune că este nici una nouă, dar nici una veche, fiind undeva la jumătatea vârstei de exploatare a avioanelor de tip lung-curier. În prezent, sunt suficiente aeronave Airbus A330 în serviciul comercial la companii de tradiție care au trecut de 20 de ani de la data primului zbor.

Aeronava a fost în serviciul comercial până în 27 octombrie 2022, după care s-a întors către compania de leasing și a fost parcată pe aeroportul Cotswold din Marea Britanie.

Aeronava este propulsată de 2 motoare Rolls Royce Trent 772B-60.

Configurația actuală a aeronavei este una cu 245 scaune, 36 în clasa business și 209 în clasa economică. HiSky nu a comunicat dacă această configurație va fi păstrată.

De menționat este faptul că HiSky a primit în luna decembrie și autorizarea pentru a opera zboruri spre Statele Unite ale Americii, iar aeronava Airbus A330 ar fi perfectă pentru a opera astfel de zboruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *