Primul Airbus A321LR HiSky a ajuns în România și se pregătește de primul zbor comercial

Compania aeriană HiSky a anunțat astăzi faptul că primul avion de tip Airbus A321neo LR din flota sa a ajuns în țară și mâine, 31 martie 2023, va avea primul zbor comercial.

Primul zbor pe care HiSky va opera cu aeronava de tip Airbus A321LR este pe ruta București – Dublin.

Aeronava înmatriculată YR-WOW a fost vopsită în culorile companiei, după ce la începutul acestei luni a fost preluată oficial de la fabrica Airbus din Hamburg, Germania.

Pentru început, noua aeronavă, cea de-a șasea din flota HiSky, va opera pe rutele regulate ale companiei, către mai multe orașe din Europa, dar și curse charter către destinații de vacanță.

Având în vedere, însă, capabilitățile extinse ale acesteia de a parcurge zboruri pe distanțe lungi, datorită autonomiei de până la 7400 km, compania aeriană are în plan introducerea de noi rute, către destinații inaccesibile până acum din România, fără escală.

Odată cu introducerea în serviciu a acestei aeronave, HiSky marchează o serie de premiere pe piața din România.

Aceasta crește capacitatea de operare a companiei aeriene, care a ajuns deja la aproape un milion de pasageri transportați dar se înscrie și în direcțiile asumate de HiSky pentru dezvoltare: condiții mai bune de zbor pentru pasageri și impact scăzut asupra mediului.

Citește și  HiSky va oferi zboruri Chișinău - Londra Stansted din 25 Iulie 2023

Astfel, pe lângă configurația aleasă de doar 201 locuri, care oferă un spațiu semnificativ fiecărui pasager, A321LR vine și cu cea mai spațioasă cabină dintre aeronavele din clasa sa, (3,7 m) care permite instalarea de scaune mai confortabile și un culoar mai lat.

În plus, pasagerii vor beneficia de entertainment la bord, pe durata zborurilor, prin intermediul sistemului multimedia instalat dar și de un nivel redus al zgomotului resimțit. În ceea ce privește reducerea amprentei asupra mediului, cele două motoare Pratt & Whitney GTF™, asigură o reducere a consumului de carburant de până la 20% și emană cu până la 20% mai puțin CO2, respectiv 50% mai puțin NOx.

HiSky va avea în flotă două aeronave noi Airbus A321LR

Tânăra companie aeriană HiSky va mai primi în luna aprilie încă un astfel de avion cu autonomie crescută și capacitate de pasageri mai mare. Acesta va purta înmatricularea YR-WIN și va fi a șaptea aeronavă a companiei.

Despre HiSky

HiSky operează în România zboruri domestice, din București către Cluj Napoca și Timișoara și zboruri internaționale directe cu plecare de pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca, Iași și Baia Mare către Tel Aviv, Bruxelles, Dublin, Malaga și Paris. Din Republica Moldova, pasagerii pot călători cu HiSky către șase destinații externe, Milano, Paris, Dublin, Frankfurt, Tel Aviv și Roma.

Citește și  HiSky a inaugurat zborul București Otopeni - Chișinău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *