Primele rute pentru noile Boeing 737-800 TAROM: Frankfurt și Barcelona

Compania aeriană TAROM a primit astăzi în flotă două noi avioane Boeing 737-800, denumite Mihai Viteazul și Alexandru Ioan Cuza. Avioanele au o vârstă de aproximativ 5 ani și au fost anterior în flota Malaysia Airlines.

TAROM a anunțat că aceste avioane vor fi introduse în serviciul comercial începând de luni, 11 iunie. Inițial, avioanele vor zbura pe rutele către Barcelona și Frankfurt.

Aceste noi avioane Boeing 737 intrate în flota TAROM au o configurație aerisită, cu 144 locuri în clasa economy și 16 locuri în clasa business. Spre comparație, în configurație low-cost aceste avioane au o capacitate de 189 locuri. Este cazul și celor două Boeing-uri TAROM primite anul trecut, care au o configurație full-economy.

La confortul acestor noi avioane va contribui și faptul că sunt dotate cu sistem de entertaiment cu ecrane la fiecare scaun, conexiune USB și interior modern de tip Boeing Sky – care asigura spațiu mai mult pentru bagaje, dar și o senzație de confort prin lumini speciale.

Mai mult decât atât, scaunele pe ambele clase de călătorie sunt de piele.

Având în vedere configurația foarte orientată spre business, mă aștept ca avioanele să zboare spre rutele cu potențial mare de trafic business, suplimentar celor anunțate deja: Amsterdam și Paris pentru conexiuni cu grupul Air France / KLM. Rămâne însă să vedem confirmările oficiale TAROM pe acest subiect.

Citește și  TAROM reia zborurile spre Belgrad din 16 iunie cu până la 3 frecvențe săptămânale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *