Previzibil: TAROM anulează cursele externe de la Oradea spre Barcelona și Milano pe fondul rezervărilor puține

Aeroportul Oradea a anunțat astăzi că TAROM a decis anularea curselor externe planificate a se începe din orarul de vară de la Oradea.

Aeroportul Oradea precizează că în ultimele săptămâni aceștia au inițiat numeroase acțiuni pentru promovarea curselor internaționale TAROM de la Oradea, având în vedere că prețurile erau accesibile. Cu toate acestea, Aeroportul Oradea spune că factorul de încărcare era modest, cu o medie de 7 bilete vândute/cursă.

Conform aeroportului, conducerea TAROM i-a notificat prin următoarea comunicare:

” Vă aducem la cunoștință decizia conducerii companiei Tarom de neîncepere a operării pe rutele Oradea – Milano(Bergamo) – Oradea și Oradea – Barcelona-Oradea în sezonul de vară 2019, conform notelor SG909/04 Feb 2019 și SG1747/25 Feb 2019.
Prin urmare, cursele RO411/2, Oradea-Milano(Bergamo) – Oradea și RO429/30, Oradea – Barcelona – Oradea vor fi retrase din toate sistemele în cel mai scut timp posibil.
Vă rugăm luați măsurile necesare. ” 

Anunțate cu surle și trâmbițe, cursele Oradea – Milano și Oradea – Barcelona nu au reușit să atragă prea mulți pasageri pe rutele TAROM, deși aceste rute au fost operate anterior și de către Ryanair, iar TAROM oferea serviciile unei companii de linie la prețuri echilibrate.

În orice caz, era previzibil că TAROM nu va reuși să facă mare lucru de pe un aeroport aflat în umbra aeroporturilor din Cluj-Napoca, Debrecen sau Timișoara, acolo unde companiile low-cost au prezențe semnificative.

Citește și  TAROM reintroduce zboruri suplimentare pe ruta București - Timișoara de la finalul lunii martie 2023

Din păcate orarul de vară nu vine doar cu acest abandon, cel mai probabil Oradea va pierde și zborul Blue Air spre București, având în vedere că operatorul aerian nu a pus nici până în acest moment la vânzare bilete în orarul de vară care stă să înceapă la finalul lui martie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *