Ryanair are una dintre cele mai relaxate politici de bagaje de mână, Wizz Air dintre cele mai draconice dintre operatorii din România

Companiile aeriene low-cost au una dintre cele mai stricte politici de bagaje, check-in și plecări tocmai pentru că în mod normal doar prețul biletelor de avion nu le asigură profit. Aceștia vând o mare parte din biletele de avion la prețuri mai mici decât le-ar asigura acoperirea costurilor dar aceștia speră că prin vânzarea de extra servicii vor suplini eventuala pierdere pe costul biletelor și o vor recupera.

Una dintre cele mai frecvente servicii achiziționate de către călători este bagajul de cală, iar în sprijinul achiziției de bagaje de cală de regulă companiile de tip low-cost au politici draconice cu privire la mărimea bagajului care se poate aduce la bord.
Din păcate, în ultimii ani, chiar și companii aeriene full-service precum KLM, Lufthansa sau TAP Portugal au bilete economy care să nu includă bagajul de cală sau se oferă biletul care are bagajul de cală la un preț mai mare.

Acum că v-am pus un pic în contextul motivului pentru care companiile aeriene low-cost sunt foarte stricți la mărimea și greutatea bagajului de mână, vreau să vă dau câteva exemple de la unii dintre operatorii aerieni low-cost cei mai populari pentru călătorii români.

Am să încep cu Ryanair care are una dintre cele mai relaxate politici pentru bagajul de mână, pentru că în mod standard compania include posibilitatea de a aduce la bord două bagaje de mână, unul de dimensiuni standard aprobate de 55 x 40 x 20 cm și în limita a 10 kilograme și un alt bagaj mic în limita a maximum 35 x 20 x 20 cm. Acest al doilea bagaj de mână trebuie să fie mic (ex o geantă de mână/poșetă). Important este ca al doilea bagaj să nu fie exagerat de mare și să încapă fără probleme sub scaunul din față.

UPDATE: Noua politică de bagaje de mână Ryanair valabilă pentru zboruri de la 1 Noiembrie 2018 o găsești aici.

În contrast, Wizz Air are o politică de bagaj de mână extrem de ciudată, fiind una dintre puținele companii aeriene care are o dimensiune maximă specială pentru bagajul de mână mic gratuit: 42 X 32 X 25 CM. Această dimensiune este foarte mică, tocmai pentru a putea vinde bagajul standard pe care oricum cu toții îl avem la trollere. Astfel, Wizz Air vinde la bord și bagaj de mână, dimensiunea fiind iarăși atipică, ceva mai mare: 56 X 45 X 25 CM.

Blue Air  are o politică de bagaje normală, în sens că permite un bagaj de mână de dimensiuni standard 55 cm x 40 cm x 20 cm în limita a 10 kilograme. Mai mult decât atât, pe unele zboruri, mai ales pe cele interne, oferă gratuit și bagajul de cală.

4 comentarii la „Ryanair are una dintre cele mai relaxate politici de bagaje de mână, Wizz Air dintre cele mai draconice dintre operatorii din România

  • 26 martie 2017 la 14:46
    Permalink

    Important, WZZ nu are limita de greutate la bagajul mare de cabina.

    Răspunde
    • 26 iulie 2017 la 11:37
      Permalink

      cum sa nu aibe? Wizz vinde 2 tipuri de bagaje de cala, unu de maxim 23 kg si altul de maxim 32 kg.

      Răspunde
      • 26 iulie 2017 la 11:42
        Permalink

        sorry, te refereai la bagajul de cabina, am citit mai bine. Are limita si la acela mare, tot 10 kg.

        Răspunde
        • 26 iulie 2017 la 16:57
          Permalink

          Din 29 Octombrie vor fi 10Kg. Momentan nu este limita.
          Te rog sa imi areti, unde apar aceste 10kg la informatiile de calatorie.

          Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *