Plimbare cu barca sau hidrobicicleta pe Herastrau

In ultimele două săptămâni am încercat câteva activități de agrement pe Lacul Herăstrău din București. Am văzut acum câteva săptămâni pe Cișmigiu niște hidrobiciclete dar din păcate atunci nu am putut să ne dăm. Așa că, am zis că mergem pe Herăstrău. Până acum nu m-am dat nici cu hidrobicicleta și nici cu barca, așa că am zis că trebuie să încerc și eu asta. Vă recomand și vouă să faceți această activitate, mai ales că acum e sezonul fain în București și nu e deloc scump la preț.
Iar pentru cei care vin în vizită în București oricum Parcul Herăstrău e obligatoriu de văzut, iar plimbarea pe lac, fie cu vaporașele sau închiriind o barcă sau hidrobicicletă este foarte mișto.

Închirierea ambarcațiunilor se face din parc, undeva pe lângă Hard Rock Cafe, pe lângă malul lacului. Sunt două ghișee, una pentru traversări și plimbări cu vaporașele și una pentru închirieri de bărci și hidrobiciclete. Este destul de prost organizat acest ghișeu pentru că de unde închiriezi și îți lași buletinul (poți să închiriezi barcă sau hidrobicicleta doar lăsând acolo buletinul) tot de acolo îl vei recupera.

Inchiriere barci si hidrobiciclete Herastra

Programul de închirieri este până la ora 19:00 și poți închiria doar până la ora 20:00. Atenție, chiar se respectă acest program, la ora 19:00 fix nu se mai închiriază nimic, indiferent cât de mare e coada. Zic păcat, pentru că până la ora 21:00 oricum este lumină, dar într-un fel este de înțeles, mai rar să facă program pentru fiecare lună în parte, în funcție de cât de târziu apune soarele. Personal vă recomand, dacă vreți să mergeți mai pe seară, să încercați să ajungeți pe la ora 17:00, 17:30 ca să puteți închiria o oră, și dacă vă place să aveți libertatea de a mai sta încă o oră.
Noi am stat cam 20 minute la coadă o dată iar prima dată au fost niște probleme că s-a blocat calculatorul și am stat aproape 40 minute. Am reușit să închiriem la 18:55, că altfel nu mai prindeam 🙂

Trebuie să știți că închirierea unei hidrobiciclete de două persoane pentru o oră este de 10 lei / ora iar pentru una de patru persoane veți plăti 15 lei pe oră.

Închirierea unei bărci costă 5 lei pe oră și într-o barcă pot sta maxim 3 persoane. Trebuie însă să ții cont că pentru a vâsli chiar trebuie să ai forță și nu se controlează chiar extrem de ușor barca..dar te prinzi la un nivel acceptabil după câteva manevre.

Nu contează ziua prețului, însă în weekend se formează niște cozi destul de mari, așadar puteți să aveți în vedere și disponibilitatea ambarcațiunilor pentru închiriere. Nu am văzut să fie închiriate toate, dar în unele momente nici multe libere nu prea erau.

După ce primești biletul, va trebui să îl scanezi pentru a întra în zona de unde efectiv le primești însă te va ajuta un paznic și ulterior ca să te așezi în hidrobicicletă sau barcă există oameni care vor ține ambarcațiunea ca să nu ai riscul de a pica în apă. La fel și la întoarcere.

Un comentariu la „Plimbare cu barca sau hidrobicicleta pe Herastrau

  • 12 mai 2020 la 3:16
    Permalink

    Stim ca sunt multi in acest domeniu de croaziere cu barca pe dunare, dar daca doriti, puteti sa ne vizitati site-ul, noi chiar punem pasiune in ceea ce facem!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *