Plecam la Amsterdam. Ce este de vazut?

Nu am mai plecat pana acum niciodata intr-un city-break neplanificat doar pentru ca o companie aeriana (KLM in cazul de fata) are o promotie foarte buna pentru biletele de avion. Uite ca de data asta se intampla si cu mai putin de 5 zile pana la plecare este prima data cand nu avem un itinerariu clar stabilit, si asta chiar daca vom sta doar 4 zile. Spuneam ca am luat biletele de avion la promotia cu 95 EUR/dus-intors Amsterdam (in final le-am luat cu aprox 130 EUR, ca s-au epuizat locurile, un pret din nou foarte bun, in mod uzual sunt peste 150 EUR dus-intors), insa nu am calculat initial si costul hotelului in care vom sta. Spuneam pana nu demult ca in Roma am platit cel mai mult pe o noapte de cazare, ei bine – Amsterdam se apropie foarte mult de aceleasi preturi, platind aproape 150 EUR/noapte, in camera dubla la hotelul The Bridge. E drept, hotelul este cat de cat central si are parte de review-uri pozitive pe Booking.com.

Singurul lucru care m-a interesat efectiv pana acum este sa primim o camera cu vedere la canal de la hotel si sa stim cam cu ce ne deplasam de la aeroport si pana la hotel. Am aflat ca pentru a pleca de la aeroport si pana la Gara Centrala din Amsterdam ne costa 4 EUR dus si 4 EUR intors, cu trenul. Variantele cu taxi nu le luam in calcul pentru ca sigur este scump, insa interesanta este si optiunea de hotel shuttle, care te lasa la hotel in Amsterdam, doar ca este mult mai scump – in cazul nostru 17 EUR de la aeroport la hotelul in care vom sta.

Vremea in perioada in care mergem se anunta sa fie una destul de buna pentru noiembrie, fix intre doua perioade ploioase. Speram ca nu prea vom prinde ploaie, pentru ca din ce am sesizat Amsterdam in noiembrie este una destul de urata.

Dintre lucrurile la care m-am gandit sa le vizitam, nu neaparat in ordinea asta:

Piata Dam

Dam Square
Dam Square – sursa poza

Piata de Flori din Amsterdam

Piata de flori din Amsterdam
Piata de flori din Amsterdam – sursa foto

Foarte multa lume vorbeste despre Piata de Flori din Amsterdam, sper ca in Noiembrie insa sa fie la fel de frumoasa precum presupun ca este in lunile de vara sau primavara.

Rijksmuseum

Rijksmuseum
Rijksmuseum – sursa foto

Muzeul de Stat din Olanda.

Cartierul Rosu

Cartierul Rosu Amsterdam
Cartierul Rosu Amsterdam

Probabil cea mai cunoscuta atractie din capitala Olandei, locul unde prostitutia este legalizata iar damele de companie stau direct in vitrina, asteptand cumparatori.

Heineken Experience

HEINEKEN EXPERIENCE
HEINEKEN EXPERIENCE

Heineken este una dintre cele mai recunoscute beri din Europa si se vinde in intreaga lume, chiar daca este fondata compania doar din 1873, cu o istorie nu atat de bogata precum cea a unor alte companii precum Stella Artois sau chiar si branduri romanesti de bere.

Rembrandtplein

Rembrandtplein
Rembrandtplein – sursa foto

Rembrandtplein este cunoscut mai ales datorita numeroaselor cluburi de noapte din Amsterdam si este centrul de distractie (din ce am citit) pentru Amsterdam. Nu cred ca vom intra in cluburi, insa fiind trecuta printre principalele atractii vom arunca probabil un ochi pe acolo, ca ma gandesc ca la fel cum Centrul Vechi din Bucuresti este vizitat in timpul zilei, la fel ar fi si acest centru de distractie din capitala Olandei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *