Planuri pentru un aeroport nou in Filipine

Philippine Airlines, acționar minoritar în compania care administrează aeroporturile din Filipine a adus atenția publicului printr-un nou aeroport plănuit. Valoarea proiectului este de aproximativ 10 miliarde de dolari și este planificat să se facă undeva în zona capitalei Filipinelor – Manila. Președintele celor de Philippine Airlines a spus că proiectul a fost bine primit atât de către Guvern cât și de către președintele Aquino.

Proiectul este planificat a avea o suprafață de 800 de hectare pe un teren care în acest moment este acoperit de către mare și aparține celor de la Cyberbay Corporation. Acesta nou aeroport ar fi situat undeva între regiunile Las Pinas și Paranaque și ar putea avea până la 4 piste în lungime totală de 3.600 metri. Proiectul ar putea avea o capacitate de până la 250 de aterizări și decolări pe oră.

Aeroportul din Manila în acest moment are o încărcare de aproximativ 33 milioane de pasageri pe an iar această încărcare este o durere de cap constantă pentru autoritățile locale și Guvern. Planul pentur construcția unui nou aeroport care să deservească capitala Filipinelor – Manila sunt de mult existente însă acum nu s-au concretizat.
Actualul aeroport din Manila va depăși capacitatea de aterizări și decoloră conform estimărilor până la finalul anului 2018. Precizez aici că oricum și alte aeroporturi din regiune sunt depășite de numărul mare de pasageri, acest lucru fiind vizibil mai ales în țările insulare din Asia de Sud Est, cum ar fi și Indonezia unde depășirea capacității aeroporturilor însă nu s-a soldat cu probleme grave.

Sursa poza: „naia” by Ironchefbalara / flickr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *