Crestere de 22% in numarul de pasageri Wizz Air in luna septembrie

Compania low-cost Wizz Air a anuntat in cursul zilei de ieri statisticile pentru luna septembrie. Astfel, compania cu sediul in Budapesta a anuntat ca in septembrie a transportat un numar de 1,81 milioane pasageri, in crestere cu 22% fata de luna septembrie a anului precedent.

Cresterea s-a simtit nu doar in numarul de pasageri gratie zborurilor suplimentare ci si datorita cresterii gradului de incarcare cu 3,3% fata de anul trecut, compania avand un grad mediu de ocupare a scaunelor pe zborurile din septembrie 2015 de 90.9%.

In ultimele 12 luni un numar de 18,28 milioane de pasageri au ales serviciile Wizz Air, in crestere cu 20% fata de perioada similara comparata. De asemenea, gradul de incarcare a crescut de la 86.3% la 87.8%, observandu-se astfel si ca luna septembrie a fost o luna peste media generala a ultimelor 12 luni.

Wizz Air A321
Wizz Air A321

Compania low-cost Wizz Air a confirmat in septembrie si o comanda de 110 aeronave Airbus A321, care vor incepe sa fie livrate incepand cu anul 2019. Din 2016 Wizz Air va aloca pe unele zboruri din Bucuresti si aeronave A321, sporind astfel numarul de pasageri pe care ii poate transporta pe un zbor din Bucuresti.

Cred ca in viitorul imediat apropiat compania se va bucura de si mai multi pasageri transportati, am observat ca de curand au dat drumul si la primele reclame TV rulate pe posturile romanesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *