Peste 4 milioane de pasageri pe aeroporturile din România în primul trimestru 2017

Aeroporturile din România au crescut în primul trimestru cu aproximativ 30% ca număr de pasageri, comparat cu perioada similară a anului trecut.

Astfel, peste 4 milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile din România.
Creșterea probabil este susținută masiv de popularitatea zborurilor interne.

Cel mai mare aeroport din România, Aeroportul Henri Coandă București Otopeni a avut în perioada ianuarie – martie 2017 un număr de 2.598.977 pasageri.

Topul 5 al aeroporturilor din România este completat pe locul secund de Aeroportul din Cluj, urmat de cel din Timișoara, Iași și Sibiu.

Aeroporturile mici cresc susținut

Aeroportul Internațional Satu Mare
Aeroportul Internațional Satu Mare

Aeroportul Sibiu se clasează în acest trimestru pe locul 5 ca pasageri, în 2016 Aeroportul a fost depășit de Bacău.
De asemenea, o creștere interesantă o manifestă și Aeroportul Satu Mare, grație introducerii cursei Wizz Air spre Londra, numărul de pasageri în trimestrul I este de 12.000 călătorie, pe când, în întreg anul 2016 aeroportul a fost tranzitat de 23.000 călători. Astfel, în condițiile actuale, fără introducerea vreunei curse noi, mă aștept ca aeroportul din Satu Mare să ajungă anul acesta la 30.000 pasageri.
Creșteri similare manifestă și Aeroportul Oradea, o dată cu introducerea cursei Blue Air spre Otopeni și a viitoarelor noi curse Ryanair.
Iarăși, Aeroportul Suceava este și el un succes pentru cursele externe, în primul trimestru aeroportul având aproape 30.000 pasageri, față de cei 57.000 în întreg anul 2016 (când aeroportul a mai fost și închis, e adevărat).

Citește și  Au fost inaugurate primele zboruri Cluj Napoca - Zurich cu Swiss International Air Lines
Aeroportul Suceava
Aeroportul Suceava

Este de așteptat ca, pe perioada verii, aeroportul din Constanța să crească semnificativ în numărul de pasageri, o dată cu sezonul de vârf și inaugurarea zborurilor interne sezoniere spre Constanța oferite de Blue Air.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *