11 milioane pasageri au trecut prin Aeroportul Otopeni în 2016 – Wizz Air principalul transportator

În anul 2016, conform materialelor din presă – prin Aeroportul Otopeni au trecut mai bine de 11 milioane de pasageri.

Dacă în trecut compania TAROM era operatorul aerian cu cei mai mulți pasageri, micșorarea flotei operatorului național, pus în sincron cu creșterea flotelor operatorilor low-cost, a dus detronarea companiei lider în număr de pasageri, Wizz Air fiind în acest moment noua regină pe Otopeni.
Perspectivele actuale dau o descreștere în top pentru TAROM, Blue Air mărindu-și flota semnificativ în ultimii ani.

Cât privește Aeroportul Henri Coandă Otopeni – acesta a devenit deja foarte aglomerat, mai ales în preajma orelor de vârf la controlul de securitate și la pașapoarte.
Din păcate nu neapărat numărul ghișeelor de control dă acest sentiment de aeroport depășit de numărul de pasageri, că nu am stat niciodată mai mult de 30 minute la securitate sau mai mult de 20 minute la pașapoarte – ci dispunerea acestor ghișee – ultra îngrămădite.

Și comparat cu alte aeroporturi – regulat s-a întâmplat să stau 20-30 minute la coadă, deși erau acele aeroporturi considerate de 4, 5 stele 🙂

În fine, cred că bariera pentru creșteri viitoare pe Aeroportul Otopeni este dată de construirea unui nou terminal și legarea reală a aeroportului de oraș prin mijloace de transport în comun de masă – metrou sau tren direct la buza terminalului. Că actualele autobuze 783 sau 780 nu sunt soluții suficiente și viabile pentru un aeroport cu 11 milioane de călători anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *