Padurea Maimutelor din Bali – Monkey Forest Ubud

A 8-a zi în Indonezia și deja m-am obișnuit cu stilul de viață calm al asiaticilor. Este prima zi în care avem un ghid doar al nostru, care mai știe și ceva engleză (cel puțin așa părea din emailuri – s-a confirmat) și care ne va plimba prin insulă. Am stabilit că va veni la 9 dimineața la hotel și vom stabili un traseu. A venit exact la timp și am stabilit să mergem spre Ubud, să vedem templelele de pe drum, orașul, piața și bineînțeles vestitul Monkey Forest despre care am citit super mult.

Daca vrei sa vezi maimute in habitatul lor absolut natural (pentru ca parcul este extrem de vechi si e un taram al maimutelor), unul dintre cele mai misto locuri unde sa mergi este Monkey Forest din Ubud. Este o padure – de fapt mai mult a devenit o Gradina Zoologica unde sunt poate mii de maimute stranse intr-o zona mica. Sunt extrem de obisnuite cu oamenii si sunt destul de prietenoase. Totusi, cand intri acolo iti recomand să îți dai jos ochelarii de soare sau de vedere și bijuteriile, pentru că maimuțele au un talent de a fura obiectele străinilor. Și nu pentru că ar fi fost instruite să fure ci efectiv pentru că sunt curioase. Citește mai jos și vei afla și pățania noastră la Monkey Forest 🙂

In mijlocul Bali-ului

Locația este fix in mijlocul orașului Ubud din Bali, o zonă extrem de pitorească și cu mult verde. Orașul se află și undeva fix în mijlocul insulei, iar Monkey Forest este cum ar veni în centrul insulei. 🙂 Despre Bali am să mai scriu pe viitor pentru că mi-a plăcut tare mult, atât locul în sine înzestrat cu o fenomenală cultură cât și datorită oamenilor întâlniți.

Revenind la locul faptei, am ajuns în Ubud cred că în ultima zi a lui Ianuarie, venind din Sanur cu un șofer privat care ne-a fost tare simpatic. Acesta ne-a spus de la bun început regulile casei – lăsați orice de valoare în mașină și NU cumva să cumpărați banane de la intrare pentru că năvălesc pe voi toate maimuțele. Iar alea mai oportuniste stau la intrare să te impresioneze, sunt foarte jucăușe și prietenoase. Ah, și ar mai fi ceva, nu zâmbiți cu toți dinții pentru că în lumea maimuțelor arătarea dinților cică ar fi semn de agresiune.

Prețul de intrare în Monkey Forest este destul de mic, undeva la doi dolari, bineînțeles în rupii indoneziene.

In Monkey Forest-ul din Ubud la recensamantul din 2011 figurau ca ar fi undeva aproape de 700 maimute si cred ca cifra s-a marit avand in vedere numarul mare de nou-nascuti pe care l-am vazut in parc.

Uite si un video cu maimuțicile 🙂

Videoul de mai sus e făcut undeva în partea din spate a complexului, unde se mai găsesc și câteva tarabe, în momentul în care am fost noi deși era trecut de ora 11 acestea erau închise. Și mai era o scurtătură pe care localnicii o folosesc deseori cu motocicletele.

Maimute care fura din placere

Și că vă tot povesteam în primul paragraf de o întâmplare a noastră. La un moment dat, aproape de templul maimuțelor, la un moment dat o maimuță probabil adolescentă vine foarte prietenoasă spre noi. Ba chiar se urcă pe brațul prietenei. Stă ce stă, se uită în ochii ei și la un moment dat uitându-se în ochii ei încerca să tragă de brățări. Nu a mers. Ok, ce să facă ea, printr-o mișcare super rapidă îi trage un cercel din ureche. Ei bine, a luat cercelul din ureche și ulterior cu tija de la cercei se scobea în dinți. Așa că aveți grijă 🙂

Dacă merită să vii aici? Cu siguranță. E una dintre cele mai mișto locuri din Bali, amplasamentul este ideal, fie că mergeți spre terasele de orez, fie că o luați spre vulcan. Iar prin Ubud, mai ales în zona Ubud Market sunt niște restaurante excelente, noi am mâncat la Ooops restaurant niște meniuri foarte bune la prețuri de Asia, adică foarte mici.

Desigur, zona a devenit și comercială, așadar îngrijitorii de acolo îți vor propune să îți facă niște poze cu maimuțele la tine pe brațe, evident  – pe bani, 1-2 dolari ar fi de ajuns. Well, noi nu am dorit și până la urmă Ralu a reușit să își facă niște poze cu maimuțele fără să plătească. Și a fost mai fun decât o poză plătită.

Dacă ați fost și voi la Monkey Forest din Ubud aștept părerile voastre. Dacă aveți întrebări, puteți folosi cu încredere zona de comentarii de mai jos și vă voi răspunde la toate comentariile.

Poze de la Monkey Forest Ubud – Bali

Un comentariu la „Padurea Maimutelor din Bali – Monkey Forest Ubud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *