Operatorul italian Ernest Airlines își suspendă operațiunile din 13 Ianuarie 2020

Compania aeriană low-cost italiană Ernest Airlines a anunțat că își va suspenda operațiunile începând din 13 Ianuarie 2020. Ernest Airlines oferă zboruri între Italia și diverse aeroporturi din Albania și Ucraina.

Conform comunicatului companiei italiene, autoritățile aviatice din Italia vor suspenda din 13 ianuarie 2020 certificatul de operator aerian al companiei și îl vor reaproba doar atunci când Ernest va demonstra că respectă regulilele companiilor aeriene.

Toate zborurile care ar fi urmat să fie operate după 13 ianuarie 2020 sunt retrase de la vânzare de pe site, iar cei care au rezervat zboruri după această dată pot completa un formular pe site-ul companiei Ernest pentru a solicita rambursarea costurilor.

Compania Ernest a zburat și în România în 2018, dar s-a retras repede de pe piața românească. Inițial, zborurile erau anunțate ca fiind retrase temporar, dar Ernest nu a mai reluat aceste zboruri de pe aeroporturile din Iași și București.

Ernest Airlines a fost înființat în 2015 și a început să zboare din 1 Iulie 2016, cu un focus pe conexiuni între Italia și Albania. Ulterior, compania a adăugat și zboruri spre Ucraina.
Compania aeriană low-cost folosește o flotă de 4 aeronave Airbus, 3 avioane A320 și un avion Airbus A319.

Rămâne de urmărit dacă Ernest Airlines va putea să ofere garanțiile necesare autorităților aviatice și dacă își va relua zborurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *