Oceanariul din Lisabona

Am auzit multe despre cât de frumoasă e Lisabona înainte de a ajunge în oraș. Mix de modernism cu istorie extrem de bogată și cu clădiri care reflectă perfect aceste lucruri. Zis și făcut, ne-am luat bilet de avion către Lisabona și ne-am stabilit pentru primele 3 zile cartierul general în zona Oriente, acolo unde și Oceanariul din Lisabona își are sediul. E o zonă tare faină, cu multe clădiri moderne și unde se găsește și gara principală. Metroul este la doi pași și tot la doi pași găsești și centrul comercial Vasco da Gama, centru comercial care mai degrabă este mall.

Am vizitat Oceanariul în prima zi în care am ajuns în Lisabona, ne-a luat cam 3-4 ore să îl vizităm și am stat o grămadă la pinguini și delfini, atracția principală a acestui oceanariu. După ce am vizitat și Oceanariul din Singapore, care s-ar zice că ar fi cel mai fain din lume – noi am rămas cu ideea că Oceanario de Lisboa ar fi cel mai mișto, cel puțin dintre cele în care am ajuns până acum. Sperăm că pe viitor vom ajunge și în alte oceanarii, evident! 🙂

Ne-am bucurat ca niște copii de oceanariu, este o idee excelentă să veniți aici cu copiii dacă aveți. E un mix foarte fain de viață marină și de modernism, pentru că inclusiv clădirea oceanariului este foarte frumoasă și bine organizată. De regulă mai este și câte o expoziție, când am fost noi erau cu broscuțe țestoase – însă nu știu dacă merită să plătiți bilet de intrare și acolo. Mă rog, merită în ideea în care să nu regretați pe viitor.

Biletele de intrare în acest moment costă 16 euro, cred că s-au scumpit un pic de când am fost noi, pentru că rămăsesem cu impresia că a costat 14 euro. Pentru copii există și o reducere, însă nu foarte mare. Puteți să vedeți aici prețurile actualizate ale biletelor de intrare.

Oceanariul este structurat pe două sau trei etaje, are și un acvariu imens care arată ca o sală de cinematograf, însă mai bine vă las cu câteva poze mai jos, ca să vedeți și animăluțele pe care le puteți vedea cât și altele.

Pentru a ajunge la oceanariu, în caz că nu stați la un hotel din zonă, veniți până la stația de metrou Oriente, este oleacă mai jos, chiar pe mal. Este ușor de recunoscut. Vizita la Oceanariul din Lisabona cu siguranță va merita și chiar dacă veniți într-un city-break de câteva zile este o destinație obligatorie!

Ne-a mai plăcut că în august, când am fost noi, copiii de vârsta grădiniței și a școlii primare erau implicați în tot felul de activități ecologiste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.