Destinația săptămânii: 5 Obiective turistice de văzut în Malta

Malta este unul dintre locurile de pe glob a căror frumusețe uluiește vizitatorul. Arhipelagul este format din insulele: Malta, Gozo, Comino, Cominotto, Filfla si St. Paul. Primele trei insule menţionate sunt locuite şi sunt zone turistice foarte frumoase, bogate în atracţii şi obiective turistice. Azi, îţi voi vorbi despre cele mai interesante atracţii turistice de pe insula Malta.

Malta este o nouă destinație de călătorie care devine din ce în ce mai descoperită nu doar de către români cât și de către europeni. Planifică o vizită cât mai repede, pentru că este posibil ca pe viitor orașul să devină mai scump.

Spre Malta zboară direct Wizz Air, atât din București, cât și din Cluj, iar biletele de avion cumpărate din timp sunt la prețuri chiar accesibile, vezi aici. De asemenea, sezonier, este posibil să zboare și Air Malta.

Turist în Valletta? Un vis frumos, simplu de realizat!

Valetta
Valetta în HDR / Sursa foto: Flickr

Valletta, capitala insulei Malta, se întinde pe doar un kilometru pătrat, cu toate acestea, în acest oraş vei putea găsi numeroase vestigii istorice. Nu mai putin de 320 monumente turistice situate pe o suprafata de doar 55 de hectare te asteaptă pentru aţi spune despre un oras magic a cărui istorie este strâns legată de Ordinul Cavalerilor de Malta.

Valletta te aşteaptă cu 7000 de ani de istorie parţial expusă în palatele şi muzeele sale.

Palatul Marelui Maestru

palatul marelui maestru malta

 

Unul dintre principalele edificii ale orașului este Palatul Marelui Maestru, ridicat la sfârșitul secolului al XVI-lea, astăzi, sediul Președinției și Parlamentului. În interiorul palatului te poţi bucura de un decor frumos și de o multitudine de opere de artă și poţi vizita un muzeu cu exponate ce constau în elemente militare, precum: arme, muniţie, scuturi s.a.m.d. Picturile afişate în palat sunt splendide şi spun poveşti ale Cavalerilor de Malta.

Muzeul Naţional de Arte Frumoase

Muzeul national de arte frumoase malta

Îl vei găsi pe strada Sudului, într-un palat construit în forma de acum în perioada 1761-1765. Operele de artă expuse în muzeu acoperă o perioadă ce începe cu Renașterea timpurie şi se termină cu timpurile moderne. Barocul italian este reprezentat în mare parte de Mattia Preti, iar pictura de Caravaggisti, Mattias Stomer, Jean Valentin de Boulogne, Guido Reni şi Antoine de Favray. Vei mai putea să vezi picturi ale unor artiști maltezi influențaţi de stilul clasic roman.

Religia este, fără îndoială, o constantă în istoria malteză. Două dintre cele mai importante clădiri din capitală sunt legate de acest subiect: Co – Catedrala Sfântul Ioan (fosta biserică conventuală a Ordinului cavalerilor Ioaniţi) şi Catedrala Anglicană Sf. Pavel.

Co – Catedrala Sfântul Ioan

Ridicată în secolul al XVI-lea, Co-Catedrala Sfântul Ioan te va surprinde cu arhitectura şi dimensiunile sale. De astfel, edificiul este considerat unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură barocă din Europa şi una dintre cele mai mari catedrale din lume. În interiorul catedralei care la o primă vedere pare sobru, vei găsi adevărate minuni artistice. Pereții și bolțile sunt decorate în cel mai luxos stil baroc. Aici, vei putea vedea si una dintre capodoperele lui Caravaggio, „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”.

O altă vizită esenţială în Valletta este la Catedrala Anglicană Sf. Pavel. Vei fi impresionat de arhitectura de tip anglican şi de un interior bogat în opere de artă. Cupola are o înălţime de 65 de metri şi este vizibilă de oriunde din oraș.

De menționat este că această catedrală nu este deschisă spre vizitare de către turiști în ziua de duminică. Mai multe informații găsiți pe site-ul oficial.

Mdina, cel mai frumos oraş din Malta

Mdina

Mdina te va impresiona cel puţin similar cu Valletta. Este un oraş medieval, construit de fenicieni, în care nu vei găsi multe lucruri pe care să le puteţi cataloga drept moderne. În oraşul cetate vei găsi fortificaţii perfect conservate, un tezaur de palate cu arhitectură rafinată şi alte câteva obiective turistice.

Palatul Falson

Construit în secolul al XV-lea, Palatul Falson a fost cândva locuinţa Marelui Maestru Villiers de l`Isle Adam. Azi, în palat funcţioneză un muzeu ale cărui exponate constau în obiecte din porţelan, picturi şi mobilier vechi de foarte mare valoare.
Muzeul se poate vizita în fiecare zi, de la ora 10:00 la 17:00, mai puțin în ziua de luni, când mai toate muzeele sunt închise.

În concluzie…

Despre frumuseţea, magia şi istoria Maltei se pot scrie multe. Vorbim de o ţară mică, dar cu adevărate tezaure culturale şi istorice de oferit.

Sursă foto cover: Flickr / Berit Watkin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.