O serie de zboruri Fly Romania anulate in perioada 1- 15 Iunie

Din păcate, la doar câteva săptămâni de la lansarea oficială, cei de la Fly Romania sunt nevoiți să anuleze pentru perioada 1 Iunie  – 15 Iunie 2014 o serie de zboruri deja programate și pentru care pasagerii au cumpărat bilete. Din păcate nu suficiente bilete, pentru că zborurile sunt anulate din motive comerciale, adică gradul de încărcare al aeronavelor este foarte mic iar zborurile nu sunt sustenabile din punct de vedere economic.
Oarecum de înțeles, având în vedere că avioanele cu care operează cei de la Fly Romania permit aproximativ 170-180 pasageri să ocupe loc..iar costurile de operare sunt destul de mari în exploatarea avioanelor.

Fly Romania a început cu ambiții foarte mari și de la primele vești despre ei se spunea că vor opera multe rute. Din păcate probabil din această cauză nu au reușit să popularizeze suficient aceste rute și să își asigure un grad de încărcare sustenabil al avioanelor. Poate era mai bine să înceapă doar cu câteva rute..

Regretul meu este că au anulat chiar și zborurile pe ruta Timișoara – București – Timișoara, unde credeam că vor reuși să facă o concurență serioasă celor de la Tarom pentru ca să se mai ieftinească biletele de avion pe rutele interne, însă pare să nu fi reușit acest lucru. Din ce știu, Tarom are chiar și 3 zboruri pe zi la Timișoara și recent au introdus pe rută și un Airbus A310 care face zboruri spre Timișoara, avion cu o capacitate de încărcare mare, fiind unul cu două culoare.

Chiar dacă aceste zboruri sunt anulate, speranța mea este că avem de a face cu un rău mai mic și astfel compania nu a intrat într-un punct financiar care să îi blocheze. Pe termen lung poate decizia aceasta este mai bună și se vor redresa.

Pasagerii care au luat bilete de avion pe aceste zboruri au fost anunțați pe email și rugați să contacteze operatorul pentru a putea face re-rutarea zborurilor cu alte companii aeriene sau pentru a primi banii înapoi, conform anunțului celor de la Fly Romania.

2 comentarii la „O serie de zboruri Fly Romania anulate in perioada 1- 15 Iunie

 • 1 iunie 2014 la 10:47
  Permalink

  Cfm EC 261 pasagerii carora le este refuzata imbarcarea au dreptul la despagubiri de pana la 600EUR. A platit FlyRomania vreo astfel de despagubire – fiind o companie serioasa? Chiar daca sunt reprotejati pe alte zboruri pasagerii au dreptul la despagubiri potrivit jurisprudentei Europene. Ce face OPC-ul? Are interzis sa se atinga de domnul Tender sau crede ca FlyRomania are puteri supralegale?

  Răspunde
  • 1 iunie 2014 la 12:44
   Permalink

   Salut Grigore,
   M-am uitat peste respectiva directiva si sincer nu mi-e clar daca mai au o obligatie in a plati daca au anuntat inainte si daca ofera posibilitatea returnarii banilor sau rerutarea pasagerilor. Oricum, pentru zboruri de pana in 1500 km despagubirea respectiva ar fi de 250 euro, 600 euro este doar pentru zboruri de peste 3500 km – utilizand metoda cercului.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *