O politica de preturi mai transparenta la Blue Air: costurile de plata incluse in pretul initial al biletului

Daca ati calatorit in trecut cu Blue Air sau ati facut simulari de preturi, cu siguranta ati remarcat ca in pretul initial al biletului nu erau incluse comisioanele de plata cu cardul. Am semnalizat in trecut si eu acest aspect catre Blue Air, ba chiar ma gandeam ca nu este in acord cu legislatia europeana privind transparenta preturilor catre clientul final.

Asa arata inainte o detaliere a pretului pentru o rezervare pe Blue Air. Observati cate linii sunt aici, dincolo de pretul biletului:

Blue Air
Blue Air

Sorin, de la Airlines Travel, a descoperit insa astazi ca in motorul de rezervare al biletelor Blue Air ar fi cuprinse in preturi de curand si comisioanele pentru plata cu cardul. Mai mult decat atat, cei care platesc prin transfer bancar beneficiaza de o reducere de 5 EUR/segment de zbor.

blue_air_nou

Pe langa noutatea privind disparitia acestor comisioane ascunse mai intervine si faptul ca s-a schimbat designul pentru selectarea datelor de calatorie, acum se afiseaza o saptamana in loc de o luna.

selectare_zbor_blue_air

Un detaliu interesant este afisarea pe langa numarului de zbor si a logo-ului Blue Air, este posibil ca pe viitor prin intermediul platformei de rezervari Blue Air sa regasim si zboruri operate de alti operatori aerieni, prin acorduri de codeshare.

Altfel, pretul de mai sus pentru Barcelona in a doua decada a lui martie este unul foarte bun, daca va vin idei de calatorit 🙂

Cred ca Blue Air are inca multe de lucrat pe partea de website, mereu sunt uimit de cat de usor si cat de complete gasesc informatiile pe Ryanair. Chiar si Wizz Air imi par un model. La polul opus se regaseste momentan Blue Air, chiar si TAROM, ceea ce cu siguranta le afecteaza vanzarile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *