Numarul de turisti din Bali pe un trend crescator

Am citit zilele trecute o analiza interesanta in care se mentiona faptul ca Bali poate fi marele castigator ca urmare a situatiei dificile din Thailanda, unde în acest moment armata este cea care a preluat puterea, după un conflict politic nerezolvat.
De asemenea există divergențe și în alte țări din regiune – dispute între China, Vietnam și Japonia care pot crește numărul de turiști astfel spre alte regiuni.

Chiar și până la începerea acestui conflict, numărul de turiști care au ajuns în Bali în primul trimestru a fost cu aproape 15% mai mare față de perioada similară a anului trecut, și aici aș menționa că acest lucru a fost în pofida inundațiilor care au fost pe insula Java, unde s-a resimțit în ianuarie destul de serios, chiar și în zona capitalei Jakarta.

De asemenea, agenția locală de turism spunea că acest trend de a crește numărul de turiști pe insulă s-a simțit și atunci când țările vecine au fost lovite de dezastre naturale. Însă aici aș menționa că și Indonezia este cumva riscantă, în februarie după ce am plecat a erupt un vulcan în zona templului Borobudur (insula Java) iar acum iarăși pe lângă insula Komodo, astfel că sunt anulate o serie de zboruri din Australia spre Bali, până se liniștește situația. Așadar, acest lucru poate fi doar o conjunctură și nicidecum o strategie de a atrage turiștii care ar fi mers în alte părți, în opinia mea.

Pentru 2014, cei din Bali au fixat un target să aducă nu mai puțin de 3.5 milioane de turiști pe insulă. Pentru primul trimestru au figurat ca intrați în zonă aproximativ 835.000 turiști, dar aici e de menționat că până la sfârșitul lui februarie încă în Bali este sezonul ploios. E drept, anul acesta – când am fost și noi – a fost un sezon ploios extrem de blând, dar chiar și așa nu ni s-a părut că plajele ar fi pline de turiști, cel puțin nu în Sanur. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *