Numărul de pasageri pe cursele de charter din Timișoara a crescut în 2019 cu 40%

Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara a anunțat că în 2019 a fost tranzitat de peste 65.000 pasageri care au ales zboruri charter, o creștere de 40% față de perioada anului 2018.

În 2019, Aeroportul Timișoara a avut curse charter programate până în luna noiembrie, datorită destinațiilor mai variate operate de către companiile aeriene prin comenzile agențiilor de turism.

Turcia a fost destinația preferată a timișorenilor, aproximativ 60% dintre pasagerii charter de pe aeroportul timișorean alegând zborurile oferite spre stațiunea mediteraneană Antalya.
De popularitate s-au bucurat și destinațiile din Grecia, peste 10.000 turiști zburând spre Heraklion, pe insula Creta.

Pe lângă destinațiile mediteraneene din Turcia și Grecia, 6000 pasageri au ales în 2019 și resorturile din Hurghada, Egipt, pe malul Mării Roșii.
În popularitate a revenit și Tunisia, aeroportul spunând că aproximativ 4.500 pasageri au zburat spre orașul stațiune Hammamet.

Daniel Idolu, directorul aeroportului a precizat că agențiile de turism deja au început să își stabilească destinațiile din vara lui 2020: „Deși sezonul estival pare a fi departe, ne putem face deja planurile pentru vacanța de vară. Agențiile de turism au stabilit destinațiile pentru vara anului 2020, accesibile cu zboruri directe din Timișoara. Achiziția din timp a unor pachete turistice poate conduce la soluția optimă din punct de vedere turistic, dar și din punct de vedere financiar pentru destinația preferată.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *