Numărul de pasageri pe aeroporturile din România crește și în august 2023

Numărul de pasageri pe aeroporturile din România crește în luna august 2023 cu 5% față de perioada similară a anului trecut. Astfel, în luna august, aeroporturile din România au fost tranzitate de peste 2.56 milioane de pasageri, față de 2.44 milioane de pasageri în aceeași lună a anului trecut, potrivit datelor Asociației Aeroporturilor din România.

Numărul de pasageri comparat cu ultimul an înainte de pandemie, considerat anul cu cea mai bună evoluție pentru aeroporturile din România a fost de 2.42 milioane de pasageri.

Aeroportul Cluj își consolidează poziția a doua în clasament, urmat de Iași

În topul aeroporturilor din România în luna august avem Aeroportul Internațional Henri Coandă București-Otopeni, urmat la mare distanță de aeroportul din Cluj Napoca și Iași. Aeroportul din Timișoara este al 4-lea aeroport din țară, iar aeroportul din Suceava închide Top 5 al Aeroporturilor din România în august 2023.

Aeroportul din Brașov, cel mai nou aeroport din România, a fost tranzitat de 16.486 pasageri în luna august 2023. În top mai regăsim și aeroportul București-Băneasa, cu 10.584 pasageri.
Aeroportul din Tulcea, unde nu operează regulat nicio companie aeriană, a fost tranzitat de doar 12 pasageri.

Aeroportul din București Otopeni a crescut față de aceeași perioadă a anului trecut cu aproximativ 4%, Aeroportul Cluj Napoca cu 5% (338.127 pasageri în august 2022 față de 356.078 în august 2023), iar Iașiul a avut în plus aproximativ 37% de pasageri comparat cu august 2022 (181.032 pasageri în august 2022).
Aeroporturile din Sibiu, Bacău, Oradea, Satu Mare au pierdut pasageri, parte din ieșirea Blue Air de pe piață.

În ceea ce privește cursele interne, aeroportul Otopeni a fost tranzitat de 68.474 pasageri care au călătorit pe rute interne. Majoritatea pasagerilor au zburat la Cluj, Timișoara, Iași, Oradea sau Suceava. Interesat de remarcat este că există și 19 pasageri care au zburat pe rute interne la Brașov.

Asociația Aeroporturilor din România a comunicat și numărul de mișcări de aeronave pe aeroporturile din România.
În mod firesc, avem aeroportul din București-Otopeni pe primul loc, dar un rezultat bun l-a obținut și aeroportul Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *