Noul Aeroport din Istanbul cotat la 5 Stele Skytrax

Compania de rating pentru companii și servicii de transport aerian Skytrax a acordat certificarea de 5 stele Aeroportului din Istanbul (IGA – Istanbul Grand Airport).

Noul aeroport din Istanbul primește această distincție „5 Star Airport” după doar un an și jumătate de la deschiderea completă a operațiunilor.

Suntem încântați să primim Aeroportul Istanbul în grupul prestigios al aeroporturilor de 5 Stele, lucru care certifică standardele înalte pe care le oferă compania care administrează aeroportul – IGA Airports. Aeroportul din Istanbul este o realizare inginerească remarcabilă, cu un terminal de pasageri care poate primi 90 milioane de pasageri anual și a fost construit în doar 3 ani și jumătate. Aeroportul Istanbul este un aeroport mare cu o selecție impresionantă de facilități către pasageri și cu acces facil în diferitele zone ale terminalului – a declarat Edward Plaisted, CEO al companiei de Skytrax.

Am călătorit pe Aeroportul din Istanbul în 2019 și am fost impresionați cu adevărat de mărimea aeroportului. Poți citi aici cum ni s-a părut aeroportul nou din Istanbul.

Aeroportul are una dintre cele mai lungi trotuare rulante, ceea ce ajută la parcurgerea rapidă a distanței de la intrare și până la poarta de îmbarcare. În prezent, sunt peste 150 magazine și restaurante disponibile în terminal
Istanbul Grand Airport are și un muzeu de 1000 metri pătrați în care sunt dispuse diverse exponante istorice sau obiecte de artă și culturale.

Istanbul se alătură unui grup select al aeroporturilor majore de 5 stele

Printre alte aeroporturi huburi majore cotate la 5 stele Skytrax amintim aeroporturile din Doha, Hong Kong, Munchen, Singapore, Tokyo (Haneda), Seoul sau Shanghai. Astfel, Istanbul se alătură celor doar 8 huburi aviatice majore care au acest rating de 5 stele.

Certificare de siguranță COVID-19 cotată la 5 stele

Aeroportul Istanbul a primit și o certificare de 5 stele pentru măsurile de siguranță sanitară adoptate în contextul pandemiei de COVID-19

Pe lângă ratingul de 5 stele pentru servicii, Skytrax a acordat și 5 stele pentru programul de prevenție sanitară anti-Covid-19 desfășurat pe acest aeroport. O astfel de distincție pentru măsurile anti-COVID-19 a mai fost acordată aeroporturilor Roma Fiumicino și Doha Hamad.

Ar mai fi de precizat că Turkish Airlines, cea mai mare companie aeriană cu bază pe aeroportul controlat de consorțiul IGA Airports s-a retras din auditarea Skytrax în 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *