Norwegian introduce primele avioane cu Wi-Fi gratuit pe zboruri intercontinentale

Compania aeriană low-cost Norwegian a anunțat astăzi introducerea serviciului de Wi-Fi gratuit pe primul său avion care operează zboruri lung-curier.

Începând de astăzi, prima aeronavă Boeing 787 Dreamliner aparținând de Norwegian oferă pe toate cursele transatlantice conexiune Wi-Fi gratuită.

Această lansare marchează practic prima companie aeriană de tip low-cost care oferă internet wireless pe zboruri peste Atlantic.

Până în 2020 Norwegian va oferi pe mai mult de jumătate din flota de aeronave Boeing Dreamliner funcționalitatea de internet prin Wi-Fi disponibil în zbor.

Prima aeronavă din flota de aeronave lung-curier Boeing Dreamliner cu Wi-Fi are înregistrarea G-CKWP și poate fi ușor recunoscută prin faptul că are aplicat pe coadă potretul lui Mark Twain.

Aeronava este una nouă și a fost livrată compananiei low-cost Norwegian în 18 decembrie 2018.

Din păcate nu există o metodă de a afla din momentul rezervării dacă zborul va avea internet wireless disponibil, mai ales că din toată flota de aeronave lung-curier în prezent doar una dintre acestea oferă această opțiune.

Conform FlightRadar24.com, aeronava a operat ultimele zboruri din Londra spre varii destinații din Statele Unite.

Două pachete disponibile – unul gratuit și unul plătit

Chiar dacă internetul va fi oferit tuturor pasagerilor, vor fi două opțiuni. Opțiunea gratuită va permite browsing pe social media, comunicarea pe email sau pe aplicații de tip Messenger sau Whatsapp.
Va fi și o opțiune de internet wi-fi premium care va permite și urmărirea unor platforme de streaming precum Netflix sau Youtube. Opțiunea aceasta premium va fi oferită la prețuri începând de la 12.95 EUR pentur trei ore.

Compania aeriană Norwegian oferea deja Wi-Fi pe toate rutele din intra-europene începând din 2011.

Urmează ca în curând și primele aeronave Boeing 737 MAX să fie livrate cu această facilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *