Netflix lansează un documentar despre dispariția zborului MH370

Platforma de streaming Netflix va lansa pe 8 martie 2023 un serial documentar despre dispariția avionului Malaysia Airlines MH370.

Dispariția avionului este una dintre cele mai mari mistere în ceea ce privește aviația. Cum este posibil ca un avion să dispară fără urmă în una dintre cele mai intens „circulate” zone de trafic aerian?

Serialul documentar va avea trei episoade și a fost filmat în 7 țări. Serialul va reconstitui ce se știe public până acum despre această dispariție și este puțin probabil să aducă elemente noi sau să ofere o explicație clară despre ce s-a întâmplat.

Zborul Malaysia Airlines MH370 a decolat în 8 martie 2014 de pe aeroportul internațional din Kuala Lumpur cu destinația Beijing având la bord 227 pasageri si 12 membri ai echipajului. Avionul a fost un Boeing 777-200ER cu înmatricularea 9M-MRO, având o vechime de 12 ani.

La 38 minute de la decolare contactul radar a fost pierdut când avionul se afla deasupra Mării Chinei de Sud și de atunci nu se mai știe nimic despre avion.
Pierderea contactului cu aeronava s-a produs la ora locală 01:19, cu toate acestea radare militare au detectat avionul încă o oră, când se presupune că avionul a întors spre Marea Andaman.

Zborul MH370 a fost pilotat de către piloții Zaharie Shah și Fariq Ab Hamid.

În eforturile de căutare ale zborului MH370 au fost implicate o mulțime de resurse, fiind cea mai costisitoare căutare în urma unui accident aviatic.

Malaysia Airlines în 2014 nu avea să fie ferită de alte tragedii, în luna iulie 2014 fiind doborât deasupra Ucrainei tot un avion Boeing 777, în timpul luptelor dintre armata ucraineană și separatiștii din Donetsk, sprijiniți de ruși. Zborul MH17 zbura între Amsterdam și Kuala Lumpur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *