Memento Bus – Noua companie de transport cu autocarul care ofera bilete de la 1 EUR/sens

Zilele trecute tot venea după mine o reclamă pe Facebook cu Memento Bus. Nu prea i-am dat importanță până nu am văzut într-un preview mai extins că este vorba de o companie nou lansată de către puternica agenție de turism Christian Tour. Compania mai are în spate un grup puternic numit întocmai Memento.

Memento Bus își face reclamă că ofere bilete de autocar, în autocare noi, la prețuri de la 1 euro pentru rutele interne sau de la 15 euro pentru rutele externe. Un preț extrem de bun. Imediat mi-am amintit de modalitatea prin care se promovează companiile similare din Statele Unite, care pun în vânzare astfel de bilete pe rute lungi tot de la un dolar. Diferența dintre România și Statele Unite este că în SUA aceste companii de transport opresc pentru pauze la diferite autogări care au prețurile ceva mai mari.

Legat de biletele la 1 EUR, uite o simulare pentru Brașov, dus-întors până în Brașov te costă sub 10 lei:

Screen Shot 2016-03-26 at 2.13.24 PM

Iar simulări pentru bilete atât de ieftine se mai găsesc și pe alte rute.

Desigur, acestea sunt bilete promoționale și probabil se pun în vânzare puține bilete la acest preț, iată mai jos structura tarifară:

SHOK – 1 EUR
SMART – de la 4.99 EUR
Flexi – de la 7.99 EUR
M. Stile – de la 9.99 EUR.
Toate biletele includ și rezervarea locului și bagaj de cală, în limita a 20 sau 25 kilograme. Pentru biletele de la clasa superioară Flexi compania oferă și o pernuță.

Este interesant că o companie de transport rutier din România aplică un algoritm simplificat ca la companiile aeriene, bazat pe cerere și ofertă și în plus și pe gradul de încărcare al autobuzelor. Este de așteptat ca atunci când biletele sunt ieftine, numărul de călători să fie redus. Pentru amatorii de reduceri, acest algoritm este perfect pentru a căuta călătorii cât mai ieftine: practic o călătorie cu autocarul devine mai ieftină decât o cartelă de două călătorii la metroul din București.

Altfel, Memento Bus are o listă destul de mare de destinații și mă aștept să concureze foarte bine opțiunea de a călători cu trenul spre Marea Neagră, dar să fie și o opțiune serioasă pentru concedii în Grecia.

Autogara Memento Bus din București este situată pe Calea Griviței nr 158, pe lângă Pasajul Basarab.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *