Malta își închide granițele pentru turiștii nevaccinați

Începând din 14 iulie 2021, Malta va solicita tuturor turiștilor dovada vaccinării împotriva COVID-19, pe fondul creșterii numărului de cazuri. Solicitarea este pentru toți călătorii cu vârsta de peste 13 ani.

Malta este prima țară din Uniunea Europeană care recurge la o astfel de măsură. Măsura este una care a născut destul de multe controverse, mai ales după ce s-a lansat în Uniunea Europeană certificatul digital care atestă imunizarea anti-Covid care nu este atât de restrictivă.

Copiii însoțiți vor trebui să prezinte un test PCR negativ. Accesul copiilor neînsoțiți nu va fi permis.

Rată foarte bună de vaccinare în Malta

Până acum, peste 90% din populația eligibilă din Malta a primit cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19, iar 86% din cetățenii eligibili au schema de vaccinare completă.

Micuța țară insulară din Marea Mediteraneană este printre țările cu cea mai bună rată de imunizare împotriva COVID-19 prin efectuarea schemei de vaccinare.

Numărul de cazuri de COVID-19 din Malta este unul dintre cele mai reduse, dar în ultimele zile a început din nou să crească, majoritatea cazurilor fiind raportate la persoanele care au călătorit din afara țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *