Malaysia Airlines va inchiria patru aeronave Airbus A350-900

Dupa cele doua accidente pe care le-a suferit anul trecut, compania Malaysia Airlines a trecut intr-un proces de restructurare datorita faptului ca le-a scazut traficul de pasageri. Astfel, compania incearca sa vanda sau sa inchirieze aeronavele de mare capacitate de tip Airbus A380-800, din care detine 6 unitati. Aceste aeronave vor fi partial inlocuite cu patru aeronave noi de tip Airbus A350-900, de capacitate mai mica, inchiriate de la Air Lease Corporation.

Noile aeronave Airbus A350-900 vor intra in flota Malaysia Airlines incepand cu ultimul trimestru al anului 2017 si pana la al doilea trimiestru al anului 2018. De asemenea, compania cu sediul in Kuala Lumpur a mai luat optiuni pentru a inchiria si alte doua A350-uri si alte doua aeronave Airbus A330-900neo, probabil in cazul in care traficul de calatori va creste.

Aeronavele Airbus A350-900 pe care le va primi Malaysia Airlines vor fi propulsate de doua motoare Rolls Royce Trent XWB-84.

Malaysia Airlines a fost un rasfatat pana anul trecut al multor premii din industrie, insa accidentele prin care au trecut doua dintre aeronavele sale au zdruncinat increderea pasagerilor in companie, desi in niciunul dintre cele doua accidente nu se poate inca imputa vina companiei, mai ales ca la accidentul de pe cursa MH17 avionul a fost doborat intr-o zona militara de conflict. Cat priveste M370, multe inca sunt necunoscute, atata tot ca acum s-a descoperit de curand in Reunion o bucata din aeronava.

In 2013, Malaysia Airlines era considerata o companie aeriana de 5 stele conform Skytrax si castigase inclusiv titlul de Leading Airline in Asia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.