Mai multe zboruri pe Aeroportul Nou din Istanbul din 10 Ianuarie 2019

Aeroportul Nou din Istanbul va avea începând din 10 Ianuarie 2019 o serie de zboruri noi planificate de Turkish Airlines. Zborurile vor fi spre destinații internaționale și interne variate și vor fi operate până în 28 februarie 2019. Chiar dacă inaugurarea completă în acest moment este planificată pentru sfârșitul lunii martie, presa locală menționează că aeroportul ar putea fi deschis complet chiar mai devreme, pentru zborurile Turkish Airlines.

Zboruri noi operate între 10 ianuarie – 28 februarie

Zborurile planificate din 10 ianuarie 2019 sunt noi și probabil se urmărește o etapă intermediară de testare a fluxurilor în aeroport cu mai mulți pasageri.
Toate zborurile vor fi operate cu aeronave scurt-curier, de tip Boeing 737 și Airbus A320.

Dintre destinațiile care vor avea zboruri noi se numără: Ashgabat, Diyarbakir, Frankfurt, Gaziantep, Hatay, Kuwait City, London Gatwick, Moscow Vnukovo, Munich, Paris CDG, Tbilisi și Trabzon.

Noul aeroport din Istanbul a fost inaugurat oficial în 29 octombrie 2018, o dată cu aniversarea a 95 ani de la înființarea Republicii Turce.
De atunci se operează o serie de destinații de pe aeroportul nou spre Ankara, Antalya, Izmir, Trabzon, Adana și Baku.

Deschidere completă amânată pentru martie 2019

Inițial, transferul tuturor echipamentelor ar fi trebuit realizat în 31 decembrie 2018, turcii sperând ca anul 2019 să îi prindă cu operațiuni complete pe noul aeroport. Cu toate acestea la mijlocul acestei luni oficialii Guvernului turc împreună cu reprezentanții Turkish Airlines și ai aeroportului au decis amânarea deschiderii complete a aeroportului până la sfârșitul lunii martie.

Aeroportul o dată deschis complet va avea o capacitate de procesare de 90 milioane de pasageri anual, urmând ca aeroportul să fie extins la o capacitate de 150 milioane de pasageri anual.
Față de actualul aeroport Ataturk, noul Aeroport va avea un număr aproape triplu de porți de îmbarcare, o creștere dela 41 porți ale actualului aeroport la 114 porți de îmbarcare pe noul Istanbul Grand Airport.

Noul aeroport este la o distanță de 35 kilometri de vechiul Ataturk, în direcția nord vest, pe partea europeană a Turciei.

Aeroportul a fost inaugurat cu două piste, urmând ca în următoarele două faze ale construcției să se mai adauge încă patru piste, astfel că aeroportul va avea până la 6 piste operaționale la capacitatea sa maximă proiectată a se atinge în 2030, când aeroportul va avea patru terminale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *