Mai este sigur sa zbori cu AirAsia?

Vă spuneam mai de mult că una dintre companiile mele preferate pentru a zbura ieftin este AirAsia. Oferă prețuri extrem de bune pentru călătorii interne și internaționale în Asia și din cele 6 zboruri pe care le-am avut cu ei, toate au decurs în regulă. Serviciile oferite sunt într-adevăr de companie low-cost, însă prețurile meniurilor la bord, a bagajului de cală și a biletelor de avion sunt absolut decente. Nu te costă de exemplu mai mult bagajul decât biletul de avion, e doar o fracțiune. Meniul la bord undeva la aproximativ 10-15 lei, în funcție de ce alegi, bineînțeles.

Luna aceasta am mai avut două zboruri cu ei, unul pe direcția Kuala Lumpur – Phuket și unul între Bangkok și Kuala Lumpur. În total, zborurile au durat aproximativ 3 ore și jumătate. La primul zbor cu ei din acest an am postat mai multe poze înainte de zbor cu avionul, iar unii dintre prietenii mei au comentat printre rânduri lucruri legate de nesiguranța zborurilor cu această companie, mai ales având în vedere accidentul de acum un an al avionului care zbura între Surabaya (Indonezia) și Singapore.

Recunosc, am avut oarece emoții și la ambele zboruri am ales să aleg o rută operată de către subsidiara malaeziană și nu cea thailandeză, pentru un plus de confort. Cu toate tragediile prin care a trecut și Malaysia Airlines, piloții din această țară sunt recunoscuți ca fiind extrem de buni și dacă vezi operațiunile de pe aeroporturile malaeziene, te simți în siguranță.

Nu sunt un specialist ca să pot răspunde la întrebarea dacă este sigur să zbori cu AirAsia, într-adevăr sunt companii cu rating mai bun și unele cu rating mai puțin bun, însă AirAsia a fost desemnată de 7 ori consecutiv drept cea mai bună companie aeriană low-cost. Dacă ne uităm în AVHerald, vedem că se întâmplă incidente atât la companii recunoscute cât și la companii din lumea a treia. Iar dacă vă imaginați Malaezia ca fiind o țară din lumea a treia, vă înșelați extrem de tare, fiind unii dintre 30 cei mai mari producători de petrol din lume, ceea ce probabil ajută și la prețul biletelor de avion.

În final, riscuri sunt de fiecare dată când te urci într-un avion, dar și dacă te urci într-un tren sau mașină. Se știe ca transportul aerian este unul dintre cele mai sigure mijloace de transport.

Zbor Kuala Lumpur – Phuket

Din păcate decolarea a fost întârziată cu aproximativ 50 minute, ceea ce a făcut să ajungem în Phuket după apusul soarelui. Am programat cumva să ajungem în Phuket fix la apus, din păcate nu ne-a ieșit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *