Magneti din calatorii – cum sa cumperi ieftin si care sunt cele mai bune locuri de a le cumpara

Dupa cativa ani de calatorit am ajuns sa avem frigiderul decorat cu o multime de magneti. Adevarat este ca nu am fost in tot atatea locuri cati magneti avem, pentru ca din fiecare destinatie am pastrat mai mult magneti, pe langa cei pe care i-am dat. Sunt oameni care sunt impotriva atator magneti, noua ne plac si ne amintesc deseori cat de frumos este sa vizitezi locuri si oameni noi, asadar ii colectionam in continuare. Poate cand vom avea tot frigiderul ocupat rand pe rand vom oferi mai departe dublurile, insa sa ajungem noi acolo sa fim nevoiti sa facem asta 🙂

Primul magnetel cumparat de afara a fost din Roma, chiar daca anterior am mai fost in cateva tari straine. Asa s-a nimerit, atunci ne-a lovit febra magnetilor, dupa ce la randul nostru am primit de la prieteni. Atunci aveam sa aflam primul secret pentru a cumpara ieftin: sa nu cumparam niciodata de langa atractiile principale. La atractii magnetul era undeva la 3 EUR, noi am cumparat de pe una dintre aleile care legau obiectivele turistice, cred ca aproape de Piazza Navona si Panteon 3 bucati la 5 EUR. Asadar, mai putin de 2EUR, ceea ce cu adevarat a fost un deal bun.
La fel am procedat si in Lisabona, am cumparat tot de pe stradutele mai mici la preturi foarte bune, cred ca aici a fost chiar 1.5 EUR/bucata. In Amsterdam cam tot pe la 1.5 EUR am cumparat, dar acolo erau multe magazine cu suveniruri la preturi bune, chiar langa Dam sau si la Piata de Flori unde e impanzit de tarabe care vand magneti si suveniruri, pe langa bulbi de flori.

In majoritatea locurilor se poate negocia daca cumparati in cantitate mai mare, mai ales la tarabe. Si la magazinele specializate sunt oferte cumperi mai multe, primesti mai ieftin. De obicei sunt prestabilite preturile in magazine pentru 3 bucati.

In Asia unde am fost preturile erau exagerat de mari la tarabe dar se putea negocia si la un sfert din pretul cerut de catre tarabisti, asa am reusit din Indonezia sa ne intoarcem cu o punga intreaga de suveniruri. In Singapore insa nu puteai negocia, dar la mall-ul de langa Sentosa am reusit sa cumparam ieftin, ba chiar 3 tricouri la 10 dolari singaporezi, e drept, tricouri de o calitate nu extraordinara.

In duty-free-urile din aeroporturi din nou poate fi un loc bun de unde sa cumperi magneti, in general la preturi apropiate de cele de la obiectivele majore, insa mai scump, evident, decat la tarabe. Este o varianta insa daca nu ai reusit sa iti faci stocul direct din oras.

Ca sfat general valibil, incercati sa nu cumparati fix de langa obiectivele turistice si daca locul de unde cumparati este un soi de taraba, incercati sa negociati, pentru ca sigur nu sunt batute preturile in cuie, mai ales daca nu primesti bon de casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *