Lufthansa lanseaza o cursa Debrecen – Munchen din aprilie

Incepand cu luna aprilie 2016, operatorul german Lufthansa va lansa o noua cursa spre Ungaria, conectand Munchen cu Debrecen. Vestile sunt cu atat mai bune cu cat locatia orasului maghiar Debrecen este foarte aproape de judetele Bihor si Satu Mare, astfel ca inclusiv cetatenii din aceste judete vor avea o oportunitate pentru a calatori de mai aproape cu operatorul aerian german.

Noile zboruri vor fi operate de 3 ori pe saptamana utilizand aeronave de tip Bombardier CRJ900.

lufthansa crj900

Foto: Flickr

Astfel, locuitorii din zona Debrecen-ului vor avea ocazia sa zboare cu conexiune la Munchen inclusiv pe zborurile trans si intercontinentale dar si in regiunea Germaniei.

Gabor Antal, seful diviziei Lufthansa din Ungaria a declarat ca pentru inceput previziunile companiei sunt de a avea un grad de incarcare de aproximativ 50% urmand ca in timp gradul de incarcare sa creasca. De asemenea, se asteptau ca numarul de pasageri de nationalitate germana sa fie mai mare decat cel al maghiarilor. In zona sunt mai multe companii germane ai caror executivi pot alege acum sa calatoreasca in zona.

Aeroportul din Debrecen a fost recent modernizat

Aeroportul din Debrecen este al doilea aeroport ca marime din Ungaria, dupa aeroportul din Budapesta, si a trecut recent printr-o modernizare importanta.
In 2014, putin peste 145 mii de pasageri au tranzitat aeroportul, ceea ce inseamna ca acest aeroport pentru Romania ar fi unul cu un volum redus de pasageri. Este asteptata insa cresterea accelerata a numarului de pasageri pentru ca Wizz Air isi va deschide aici a 22-a baza. Primarul localitatii se asteapta pentru 2016 la un tranzit de pana la 400.000 pasageri.

Sursa: Hungary Today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *