Lufthansa introduce biletele de avion Economy Light

Pe la sfarsitul lui martie, compania germana Lufthansa a anuntat pe website-ul propriu ca planuieste introducerea a unor noi clase tarifare aplicate biletelor economy, printre care si Economy Light. Noua clasa economy light ar urma sa fie introdusa pentru zboruri incepand cu mijlocul toamnei acestea si nu includ de exemplu bagaj de cala sau locul ales in avion, dar va include in continuare meniu sau snack in timpul zborului. Se spune ca aceste bilete de avion Light vor fi mai ieftine intotdeauna cu cel putin 10 EUR decat cele din clasa tarifara Classic.
Se pare ca incepand cu saptamanile acestea biletele de avion din noile clase tarifare vor fi puse la vanzare.

Noile bilete de avion Economy Light vor fi pentru inceput disponibile doar pentru zboruri interne si cele din Europa, dar compania a spus ca se gandeste inclusiv sa le aduca si pe zborurile lung curier.

Pe langa biletele de avion din clasa Economy Light si Economy Classic, vom avea si optiunea Economy Flex, ceea ce va permite modificarea datelor de calatorie sau a orei zborului.
In continuare Economy Classic va avea inclus in pret si un bagaj de cala in limita a 23 kilograme si posibilitatea de a-ti alege locul in avion inca din procesul de rezervare a biletului de avion.

In ultima vreme din ce in ce mai multi operatori aeriani de tip legacy isi adapteaza produsele pentru a contracara ofertele companiilor low-cost, care nu includ in pretul standard al biletului bagajul de cala. De exemplu, doar ce recent a anuntat si Alitalia introducerea clasei Economy Light pe o serie de rute incepand cu mijlocul lui septembrie, inclusiv pe zborurile operate spre Romania.

Sursa: Suddeutsche Zeitung

4 comentarii la „Lufthansa introduce biletele de avion Economy Light

 • 26 iulie 2015 la 21:02
  Permalink

  Dap, asa este, mai toate comapiile de linie introduc clase noi fara bagaj de cala. De exemplu Airberlin deja am introdus, si ultima oara cand am luat bilet am fost surprins sa văd ca cea mai ieftina clasă tarifara nu are bagaj de cala inclus.

  Răspunde
  • 26 iulie 2015 la 22:46
   Permalink

   Da, am vazut si la British Airways, KLM are standard clasa economy fara bagaj (trebuie insa sa ai card de Frequent Traveller pentru bagaj permis gratuit) iar la LOT am tot auzit ca nu mai ofera nimic pe timpul zborului, desi un Bucuresti – Varsovia te costa 300 EUR dus-intors, pe cand un Bucuresti – New York/Chicago prin ei doar 500 EUR cateodata.

   Răspunde
 • 2 mai 2016 la 8:28
  Permalink

  Am rezervat bilet la Lufthanta si nu au facut anunt ca biletele economic nu au inckuse bagajul de cala . Am pplatit pt bagaj 30 euro iar pt cel de mana care avea 10 kg 75 euro. Nu acceptau decat 8 gk. Nu voi mai calatori niciodata cu Lufthanta

  Răspunde
  • 2 mai 2016 la 18:54
   Permalink

   @Suciu Adriana
   Este ceva ce tot mai multe companii adopta, o clasa tarifara care este sub ce era o data economy si nu mai includ aici bagajele de cala. Si la KLM se practica asta. Recomand la rezervarea biletelor verificarea a ce este si nu este inclus, cu siguranta Lufthansa in cazul acesta nu a spus ca este inclus bagajul..

   Pentru cel de mana cu siguranta insa te-au anuntat care este limita de kg si greseala este exclusiv a ta.. chiar si asa nu ai reusit cumva sa scoti o haina sa o pui pe tine sau ceva ca sa intre sub 8kg?

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *