LOT Polish Airlines pregătită să cumpere aeronave Airbus dacă primește o ofertă bună

Rafał Milczarski, CEO-ul companiei aeriene naționale poloneze LOT Polish Airlines a spus astăzi într-un interviu acordat la o conferință dedicată pieței transportului aerian din Polonia că operatorul ia în calcul o posibilă achiziție de aeronave Airbus A220 și avioane lung-curier Airbus A350.

CEO-ul companiei LOT a spus că sunt pregătiți pentru o achiziție de aeronave de la producătorul european în măsura în care Airbus le prezintă „o ofertă bună”.

Printre modelele pe care compania LOT Politsh Airlines le consideră pentru creșterea numărului de aeronave lung curier se numără modele Airbus A350-900 și A350-1000 pe de o parte și extinderea actualei flote de aeronave Boeing 787-9 Dreamliner.

Operatorul polonez este tradițional un client al companiei aeriene Boeing, dar probabil că problemele pe care le are producătorul american cu certificarea modelelor MAX și alte știri despre progresul dezvoltării noilor aeronave lung-curier fac ca polonezii să gândească strategic un mix de flotă.

Compensații de la Boeing pentru reținerea la sol a aeronavelor Boeing 737 MAX?

CEO-ul companiei poloneze a mai declarat potrivit rynek-lotnicky.pl că este responsabilitatea conducerii LOT în a obține compensații de la Boeing pentru ținerea la sol a aeronavelor din seria MAX. Milczarski că în istoria recentă operatorul a mai obținut astfel de compensații cu ocazia ținerii la sol a aeronavelor Boeing Dreamliner în 2016 și 2017.

Citește și  Wizz Air primește primul Airbus A321neo asamblat în China

De asemenea Milczarski a mai declarat că atunci când aeronavele MAX se vor întoarce în serviciu vor fi printre cele mai sigure aeronave din istorie datorită testării acestor modele.

Aeronavă Embraer LOT Polish Airlines
Aeronavă Embraer LOT Polish Airlines

Airbus A220 poate intra și el în discuție

De asemenea polonezii iau în calcul și upgrade-ul flotei de aeronave regionale, acolo unde LOT sunt clienți de lungă vreme pentru brazilienii de la Embraer, dar au și o flotă consistentă de aeronave Bombardier Dash 8. Competitorul aeronavelor Embraer este modelul Airbus A220.

Airbus A220
Airbus A220

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *