Linia de autobuz expres STB 783 devine linia 100 din 2 decembrie 2023 și va avea mai puține stații pe traseu, în special în zona orașului Otopeni

Începând din 2 decembrie 2023, linia principală de autobuz expres care deservește Aeroportul București Otopeni, 783, va avea un nou număr și se va transforma în linia 100. De asemenea, noua linie 100 va avea un număr mult mai puțin de stații pe traseu.
Alături de această modificare, STB va modifica și traseul liniei 442 (Casa Presei – Therme) și va opri și aceasta la Aeroportul București Otopeni, pe ambele sensuri.

Linia 100 ia locul liniei expres 783, va avea mai puține stații dar vor fi creșteri de frecvență

Deși traseul liniei 100 va fi identic cu cel al vechii linii 783, această nouă linie va opri în doar nouă stații, unde sunt principalele puncte de legătură cu alte stații linii importante de autobuz.

Astfel, stațiile de autobuz care vor rămâne sunt următoarele:

  • pe sensul de mers spre aeroport: Piața Unirii, Universitate, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Presei, Aeroport Băneasa, Primăria Otopeni, Aeroport Henri Coandă (Plecări), Aeroport Henri Coandă (Sosiri)
  • pe sensul de mers de la aeroport spre Piața Unirii: Aeroport Henri Coandă (Sosiri), Primăria Otopeni, Aeroport Băneasa, Piața Presei, Piața Victoriei, Piața Romană, Piața 21 Decembrie 1989, Piața Unirii.

De asemenea, linia 100 va funcționa 24 de ore din 24, în fiecare zi, iar autobuzul va avea o frecvență la 15 minute pe timp de zi și la 30 minute pe timp de noapte.
Frecvența la 15 minute va fi între orele 05:00 – 22:30 cu plecare de la stația Piața Unirii 2, respectiv între orele 06:00 – 23:00 cu plecare de la Aeroportul Henri Coandă (Sosiri).

Mai puține stații în orașul Otopeni pentru noua linie 100

Cel mai interesant aspect la noua linie 100 este că se reduc semnificativ stațiile din zona orașului Otopeni. Actualul 783 este important nu doar pentru călătorii care doresc să ajungă la aeroportul Otopeni, fiind pentru călătorii din zona Otopeni-Balotești practic singura linie de autobuz care face legătura cu o stație de metrou.

Este o modificare cel puțin discutabilă a STB-ului pentru traseul acestei linii, stațiile din Otopeni fiind pe DN și nu necesitau intervale lungi de opriri.

Practic, se renunță la o serie întreagă de stații, astfel că pe o distanță de 10 kilometri, între Aeroportul Otopeni și Aeroportul Băneasa existând o singură stație – Primăria Otopeni.

Cel mai mare beneficiar al acestor modificări de trasee pare a fi Complexul Therme, către care astfel prin legătura 100/442 se va putea ajunge mult mai repede din direcția Aeroportului și a Bucureștiului.

783

Linia 442 va opri și la Aeroportul Otopeni

Linia de autobuz 442 face legătura dintre Piața Presei și Complexul Therme. Și această linie va fi modificată începând din 2 decembrie 2023, linia primind o oprire și la Aeroportul Henri Coandă, la terminalul Sosiri pe sensul de mers spre București, respectiv la „Plecări” pe sensul de mers spre Therme.

Și autobuzele de pe linia 442 vor avea creșteri de frecvență, intervalul de succedere la orele de vârf fiind programat la câte 20 minute (intervalul orar 05:00, respectiv 14:00, pentru plecările de la Piața Presei).

Autobuzele liniei 442 vor circula pe traseul: terminal „Therme București”, DN1, Centrul comercial Balotești, DN1, Otopeni, Bd. Aeroportului, stația „Aeroport Henri Coandă Sosiri”, Bd. Aeroportului, DN1, Șos. București-Ploiești, Bd. Mărăști, terminal „Piața Presei”, cu întoarcere pe Bd. Mărăști, Șos. București-Ploiești, DN1, Otopeni, stația „Aeroport Henri Coandă Plecări”, Bd. Aeroportului, DN1, Balotești, terminal „Therme București”.

Hartă și orar pentru liniile 100 și 442

Aeroportul București Otopeni a mai fost deservit și de alte linii de autobuz în trecutul recent.
În trecut, linia 780 asigura legătura între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni. Această linie de autobuz a fost oprită o dată cu inaugurarea liniei de tren dintre Aeroport și Gara de Nord București.

Pentru o scurtă perioadă de timp, în 2019, a circulat și un autobuz pe linia 782, care lega Aeroportul Otopeni de Centrul Comercial Băneasa. Această linie a fost retrasă rapid, autobuzul circulând mai degrabă gol, chiar dacă intervalul de succedere între autobuze era de doar 20 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *