KLM a primit al 13-lea Boeing Dreamliner 787-9 în flotă – denumit Tulip

Compania aeriană olandeză KLM a primit în 17 august 2018 al 13-lea avion de tip Boeing 787-9 Dreamliner. La fel ca toate celelalte aeronave Boeing 787 din flota olandezilor, și această aeronavă a primit nume de floare.

Aeronava cu înmatricularea PH-BHP a primit denumirea „Tulip”, traducerea pentru Lalea. Celelalte aeronave Dreamliner din flota KLM poartă denumiri precumLevănțică, Floarea Soarelui, Dalia, Mimosa, Iasomie, Liliac șamd, desigur – în limba olandeză.

Aeronavele din familia Boeing 787-9 Dreamliner de la operatorul olandez au o configurație în 3 clase de călătorie cu 294 locuri.
Aceste locuri sunt dispuse în 30 locuri la clasa business, 48 locuri la premium economy și 216 locuri în clasa economy. Este una dintre configurațiile de astfel de avioane în care clasa premium economy a primit un spațiu destul de generos în număr de scaune, așadar acest trend este de urmărit.

Pe lângă cele 13 aeronave deja sosite și aflate în serviciul comercial al olandezilor, KLM urmează să mai primească 8 astfel de aeronave.

Vârsta medie a flotei KLM este în prezent de 11.2 ani, dar flota este un mixt între aeronave de vârstă foarte înaintată – de exemplu aeronavele Boeing 747 și aeronave noi, cum sunt cele din familia Boeing 787. KLM are o flotă compusă din 120 aeronave,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *