Zbor transatlantic cu KLM Boeing 747-400 – București – San Francisco

Mai țineți minte când vă povesteam de ofertele senzaționale de la KLM pe diverse destinații din Statele Unite? Ei bine, cu ocazia aceea am reușit să îmi rezerv un loc pe un zbor București – San Francisco la un preț pe care nu cred că o să îl mai vedem prea curând. În general, prețurile pentru bilete de avion spre Coasta de Vest a Statelor Unite pleacă de la cel puțin 6-700 EUR iar noi am reușit să rezervăm biletele dus-întors la puțin peste 400 EUR.
Plus de asta, a fost unul dintre cele mai mișto zboruri pe care le-am avut, escalele foarte scurte (50 minute la plecare și 2 ore jumătate la întoarcere).

Plecarea din București am avut-o dimineața devreme pe zborul  KL 1372, zbor operat cu un avion Boeing 737-800. Am mai zburat cu acest avion către Amsterdam în trecut, așadar factorul de noutate a fost destul de redus. Poate doar sandwich-ul de dimineață pe care l-am primit care a fost de o dimensiune mai mică. 🙂
Decolarea din nou a fost fix la timp, chiar dacă zborul era plin ochi, plecarea fiind vineri dimineață – e un zbor ideal pentru turiștii dornici de un city-break cu maximizarea orelor petrecute în capitala Olandei.

Aeroportul Schiphol este uriaș, așadar aveam ceva emoții cu escala de doar 50 minute. Noroc că am ajuns puțin mai repede decât ora programată, așadar ne-am mai liniștit. Oricum, timp era să ajungem fix la timp la poarta de plecare, dar ne-a liniștit faptul că zborul spre San Francisco a fost afișat inițial ca fiind întârziat o oră. Ulterior pilotul ne-a informat la îmbarcare că acest lucru s-a datorat schimbării anvelope ale avionului și mai multe verificări tehnice.

Zbor cu jumbo-jet Boeing 747-400

Avionul cu care am zburat spre San Francisco, și cu care ne-am întors de altfel, este un Boeing 747-400, PH-BFA. Acesta are 27 ani iar pe interior se poate vedea că este mai bătrânel. La precedentul zbor cu 747-400 am zburat tot cu un avion trecut de 20 ani, de data aceasta de la British Airways. Partea bună este că avea spațiu arhisuficient la picioare, nu am simțit să fie inconfortabil, chiar dacă vorbim de un zbor de 10 ore. Mă gândesc cât de mișto trebuie să fie Economy Confort!

Inițial când am intrat în avion am fost un pic dezamăgit de sistemul de inflight entertainment dar până la urmă a fost OK, a fost cam la același nivel precum pe zborul BA cu 747. Bineînțeles, nu se poate compara cu cel de la bordul unui 787-9 nou-nouț cu care am avut ocazia să zbor spre Kuala Lumpur!
Altfel, avionul era destul de prăfuit, nu ar strica o curățare mai deasă.

Mâncarea pe ambele zboruri spre San Francisco a fost foarte bună. Am primit de două ori un meniu consistent iar la plecare pe lângă snacks-uri undeva în mijlocul zborului am fost serviți cu înghețată. Foarte drăguț! De altfel, a fost singurul zbor pe care am primit prosoape umede încălzite înainte de servirea meniului. Well done, KLM!

Per ansamblu experiența de zbor cu KLM pe o rută transtlantică a fost chiar OK și o recomand. Iar la prețul plătit de noi calitatea serviciilor a fost ireproșabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *