Istanbul – Hoteluri Recomandate pentru un city-break la maxim

Istanbul este una dintre cele mai populare destinații europene în ceea ce privește un city-break. Este o metropolă absolut fabuloasă, dispusă pe două continente. Ce m-a surprins cel mai tare la Istanbul este că deși este la un zbor de sub o oră distanță, orașul este mult mai diferit de ce m-aș fi așteptat inițial. Iar suprinderea mi-a fost pozitivă, orașul rămânând printre preferatele mele.

În ceea ce privește cazările – ai din ce alege. Orașul este ticsit de hoteluri de toate felurile – De la lanțuri mari de hoteluri, boutique hotels sau la hoteluri deținute de către familii cu tradiție în a primi musafiri.

Poate cel mai popular loc pentru cazare este în apropierea pieței Taksim, în zona turnului Galata sau pe partea asiatică în zona Hagia Sophia și Sultanahmet. Toate aceste locații oferă acces convanbil spre aeroport prin multele autobuze care leagă aeroportul nou de oraș.

Transportul în comun este bine pus la punct în Istanbul, dar are tendința de a se aglomera foarte tare.

Ca un pont general, Istanbul este un oraș uriaș, așadar aș recomanda locații cât mai aproape de atracțiile turistice dacă mergi în city-break. Ca idee, majoritatea atracțiilor turistice sunt concentrate în partea europeană, însă aș zice că măcar o zi în orice city-break trebuie să fie dedicată și părții asiatice. Majoritatea cazărilor însă se regăsesc în zona europeană, turistică.

Cu atât de multe variante disponibile, alegerea cazării în Istanbul poate fi o provocare. Pentru asta, am ales 5 hoteluri în care fie am stat câteva nopți, fie mi s-au părut interesante ca alegeri viitoare pe orașul de pe malul Bosforului.

Prețul nopții de cazare în Istanbul

Dacă treci dincolo de marile lanțuri hoteliere, vei descoperi că prețul pentru cazarea în hoteluri în Istanbul nu este deloc mare.

Practic, cu 300 lei pe noapte te poți bucura de o cameră cochetă, cu mic dejun copios și gustos inclus, aproape de o atracție turistică principală.

Totuși, inclusiv lanțuri precum Novotel, Radisson Blu sau Hilton nu au neapărat prețuri de neatins în Istanbul, chiar și atunci când locația sau facilitățile sunt considerate premium. Acum sigur, depinde foarte mult și de numărul de stele pe care îl cauți.

Pera Luna Residence – Piața Taksim

Cameră Pera Luna Residence Istanbul
Cameră Pera Luna Residence Istanbul

Un hotel foarte cochet, în imediata vecinătate a pieței Taksim și a metroului. Cu toate acestea, este destul de retras față de aglomerația de pe strada pe care circulă faimosul tramvai roșu.

Am stat la acest hotel în toamna lui 2019, pentru o vizită de câteva zile. Pe lângă amenajarea camerelor cu mult bun gust, personalul este foarte amabil. Am ajuns mai devreme decât ora de check-in și am fost invitat la o masă, ne-au ținut bagajele la sosire și plecare șamd.

Citește și  Wizz Air a anunțat zboruri pe ruta Iași - Istanbul din aprilie 2023

Camerele sunt destul de mici, dar acest lucru este caracteristic al tuturor cazărilor în clădiri ceva mai vechi.

Pe cât posibil, aș recomanda una dintre cele 2 sau 3 camere Deluxe cu vedere spre oraș. În general prețul acestor camere este de 3-400 lei/noapte și mi se pare un raport calitate preț excelent.

Este foarte drăguț restaurantul de pe acoperiș unde se servește micul dejun pentru că oferă o priveliște remarcabilă în jurul pieței Taksim. Practic îți arată cât de mare e orașul și spre partea mai puțin turistică.

Hotelul se poate rezerva aici

Restaurantul de la etaj - Pera Luna Residence Istanbul
Restaurantul de la etaj – Pera Luna Residence Istanbul

Romance Istanbul Hotel Boutique Class

Romance Hotel Boutique Class Istanbul
Hotel romantic – Romance Boutique Hotel Istanbull

Situat la câțiva pași de Palatul Topkapi, hotelul de 4 stele Romance Boutique Class este unul dintre cele mai bine evaluate locații de cazare din metropola turcă. Hotelul combină un design tradițional de mare finețe, camerele fiind decorate cu elemente specifice arhitecturii bizantine. De asemenea, mobilierul este unul care arată excelent.

Este o cazare ideală pentru călătorii în cuplu și pentru ocazii speciale precum aniversări.

Amplasamentul hotelului este foarte bun, fiind în zona Eminomu. Pe lângă proximitatea față de Palatul Topkapi Sarayi, această cazare este aproape și de Moscheile Sultanahmet, de Hagia Sophia și de Marele Bazar. În zonă sunt numeroase restaurante.

Bugetul necesar pentru o noapte de cazare la acest hotel este ceva mai mare, iar în general disponibilitatea camerelor poate fi redusă. În această idee, aș recomanda rezervarea mai din timp. Vezi disponibilitatea și rezervă aici.

Hotel De Camondo – Aproape de turnul Galata

Un hotel care îmbină facilități moderne cu o arhitectură veche și aproape de una dintre principalele atracții din Istanbul, Turnul Galata, este hotelul DeCamondo. Acesta oferă o poziție aproape de mers de podul Galata, dar și de zona Sultanahmet. Toată zona este ticsită de restaurante și cafenele care vă așteaptă cu preparate mai mult sau mai puțin tradiționale.

Acest hotel este aproape de una dintre principalele linii de tramvai din oraș (stația Karakoy). Dacă vreți să ajungeți rapid pe partea asiatică, aveți aproape și stațiile de barcă. Practic, din punct de vedere al poziționării, este cam cel mai central hotel pe care puteți să îl alegeți dacă vreți ca toate atracțiile să fie cât de cât la distanță de mers pe jos.

Hotelul DeCamondo are reviewuri excelente de la vizitatorii care i-au trecut pragul și mulți menționează personalul extrem de serviabil.

Citește și  Wizz Air a anunțat zboruri pe ruta Iași - Istanbul din aprilie 2023

Camerele sunt foarte interesant decorate, cu pereți care păstrează aspectul vechi al clădirii. Deși există lift, casa scării este una deosebită din punct de vedere estetic.

Datorită aspectului extrem de interesant al camerelor, aș face un efort și aș încerca să rezerv, funcție și de disponibilitate, o cameră superioară.

Vezi aici disponibilitate și rezervă

Hotel AJWA Sultanahmet – varianta de lux

Pentru cei care vor să experimenteze luxul cazărilor din Istanbul, hotelul AJWA din zona adiacentă moscheii Sultanahmet și Hagia Sophia ar putea fi o variată excelentă de luat în calcul.

AJWA este un hotel de 5 stele, prețurile sunt net superioare unor cazări standard din Istanbul, dar pentru cei care vor mai mult, oferă lux fără a sparge iremediabil pușculița.

Camerele sunt mari și îmbină elemente tradiționale bizantive, cu mobilier din lemn masiv.

Spațiile comune ale hotelului sunt deosebit de spațioase și sunt cu un design extrem de elegant, care pune în valoare motivele tradiționale bizantine.

Rast Hotel

Hotel Rast Istanbul – Zona Sultanahmet, oferă o priveliște spectaculoasă de la restaurantul cu terasă spre Bosfor, Moscheea Albastră și Hagia Sophia

Vezi hotelul și rezervă aici

Situat în zona Sultanahmet, hotelul Rast se bucură de camerele superioare de dimensiune mare și o poziție ultracentrală, aproape de Hagia Sophia, Moscheea Albastră, Marele Bazar dar și de alte atracții precum Turnul Galata sau Palatul Topkapi. În orice caz, și aici este foarte aproape stația de tramvai care vă poate lega de orice atracție din oraș.

Hotelul are un restaurant care în zilele însorite oferă o priveliște superbă asupra orașului și a Bosforului. Pe terasa restaurantului se servește inclusiv micul dejun, iar unele camere au balcon.

O parte dintre camere au priveliște directă spre moscheile impunătoare din jur. Încercați să rezervați o cameră la un etaj cât mai superior pentru a vă bucura de priveliștea oferită de locația hotelului.

Hotelul are și câteva locuri de parcare în fața hotelului, dar rezervarea acestora nu este garantată. Este indicat dacă veniți cu mașină să anunțați în rezervare și să cereți o confirmare scrisă asupra disponibilității parcării gratuite.

Concluzie

Lista de mai sus este o listă scurtă de hoteluri pe care mi-am făcut-o sau în care am stat în vizitele din Istanbul. Personal sunt fanul hotelurilor centrale, curate și cu reviewuri excelente din partea vizitatorilor. Dacă totuși lista mea nu este una completă, platformele de rezervări oferă numeroase variante de folosit. Iar în Istanbul cu siguranță ai din ce alege.

Bucurați-vă de Istanbul, este un oraș cu o istorie impresionantă și cu oameni care vă fac să vă simțiți bine la ei, de oriunde ați veni.

Priveliște de seară de pe Turnul Galata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *