Israeulul este tot mai căutat de turiștii români. Peste 60 zboruri săptămânale din 6 orașe din România spre Israel

În ultimii ani Israelul a devenit o destinație foarte frecventată de români, grație numeroaselor zboruri lansate între cele două țări.

Nu mai puțin de 60 zboruri săptămânale leagă 6 orașe din România de Tel Aviv sau stațiunea turistică Eilat, din Israel.

Bucureștiul conduce acest top, cu 40 zboruri săptămânale spre Israel, iar celelalte 20 zboruri săptămânale sunt oferite de pe aeroporturile Timișoara, Iași și Cluj Napoca cu câte 3 zboruri săptămânale iar orașele Craiova și Sibiu au câte 2 zboruri săptămânale spre Tel Aviv.

Zboruri regulate sunt oferite de patru companii aeriene: TAROM, El Al, Wizz Air și Blue Air, dar pe lângă aceste companii, avem și zboruri operate sezonier sau charter între cele două țări.

Spre comparație, în 2015 doar 23 zboruri legau Tel Aviv de București, ruta fiind operată de TAROM și El Al.

 

In prima jumătate a anului acesta, peste 56.000 turiști români au vizitat Israelul, în creștere cu 50% față de perioada similară a anului trecut, conform datelor Ministerului Turismului din Israel.

Eforturile de comunicare ale Ministerului Turismului din Israel în România au fost concentrate pe promovarea unui city break in Israel prin vizitarea a două orașe – Tel Aviv și Ierusalim. Orașele se pot vizita ușor împreună, fiind legături de tren sau autobuz intre ele, iar distanta nu este foarte mare.

Zborurile din Romania spre Israel sunt relativ scurte, având o durată de aproximativ două ore și jumătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.