Israel a deschis noul aeroport Eilat Ramon – Acesta va prelua operațiunile comerciale ale vechiului Eilat Ovda

Israel a deschis luni un nou aeroport care va deservi orașul-Resot Eilat, în speranța creșterii turismului în zonă și ca o alternativă la principala poartă de intrare în țară din Tel Aviv.

Noul aeroport Eilat Ramon este situat la aproximativ 19 kilometri nord de Eilat și a costat aproximativ 500 milioane de dolari.

Aeroportul este prevăzut să înlocuiască operațiunile civile de pe aeroportul Ovda, aeroport din urmă care în principiu este o bază militară.

Momentan, principala companie aeriană din România care oferă zboruri spre Eilat Ovda, Wizz Air, nu a anunțat încă mutarea operațiunilor pe noul aeroport, dar este de așteptat ca acest lucru să se întâmple curând.

De asemenea, israelienii au construit aeroportul și ca o alternativă la aeroportul principal Ben Gurion din Tel Aviv, în caz de confict armat ca aeronavele să poată ateriza pe Eilat Ramon.

Cu o singură pistă de aterizare, Aeroportul Eilat Ramon este pregătit să primească inclusiv aeronave de tip lung curier.

Pista de aterizare are o lungime de 3600 metri iar spațiile de parcare pot găzdui până la 17 aeronave.

Israelienii speră la un trafic anual de până la 2,5 milioane de pasageri. Pe lângă traficul turistic pe care speră să îl aducă spre Eilat, israelienii spun și că aeroportul poate să atragă și turiști care călătoresc spre Iordania.
De menționat că aproape de Eilat se află Wadi Rum, unul dintre cele mai căutate atracții turistice din Iordania. De asemenea, orașul antic Petra este mai aproape de Eilat decât de Amman.

Citește și  TAROM reia zborurile spre Israel din 1 ianuarie 2024

Turismul în zonă a explodat după ce Israel a început să ofere companiilor aeriene o subvenție de 60 euro pentru fiecare pasager adus din străinătate spre aeroportul Eilat Ovda. Acest lucru a făcut ca Ryanair și Wizz Air să ofere zboruri foarte ieftine sprea această destinație.
Hotelierii însă nu s-au bucurat atât de tare, pentru că pasagerii care căutau zboruri ieftine căutau și cazare ieftină, prin portaluri precum Airbnb.

Aeroportul Ramon a fost numit după un astronaut israelian care a pierit în spațiu și fiul acestuia, care în 2009 a murit și el într-un accident aeronautic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *