Internet Wi-Fi la bordul aeronavelor Lufthansa scurt si mediu curier din vara 2016

Pana la inceputul verii anului viitor, compania aeriana Lufthansa va deveni primul operator care va avea sistemul Wi-Fi oferit pasagerilor pe zboruri interne si internationale, in Europa, pe avioane de tip scurt si mediu curier.
Instalarea sistemului Wi-Fi FlyNet se va face pe primul avion Lufthansa la inceputul verii 2016, o data ce deja toate avioanele lung-curier pe zboruri internationale au deja implementat sistemul FlyNet care ofera viteze broadband la 12000 metri inaltime.

Serviciul de internet oferit la bordul aeronavelor Lufthansa este posibil datorita cooperarii impreuna cu Inmarsat, utilizand tehnologia Global Express Network. Inmarsat a lansat de curand al treilea satelit de comunicatii iar Lufthansa va deveni primul client din sectorul aviatic.

Pasagerii de la bordul avioanelor Lufthansa se vor bucura nu doar de folosirea emailului dar viteza oferita de noua tehnologie Wi-Fi FlyNet le va permite inclusiv sa acceseze sisteme de tip video-streaming.
Apelurile telefonice cu toate acestea nu vor fi totusi permise, avand in vedere ca este deranjant pentru ceilalti pasageri – o masura pe care personal o consider foarte buna.

Pe langa toate astea, Lufthansa System si Lufthansa Technik planuiesc dezvoltarea unei platforme globale – BoardConnect – pentru a oferi si altor companii aeriene sistemul de Wi-Fi la bord.

In 15 Ianuarie 2003, Lufthansa a operat primul zbor in care a oferit pasagerilor acces broadband la internet. Cu toate ca sistemul a fost extrem de popular, incepand cu 2006 serviciul a fost abandonat datorita faptului ca satelitii care ofereau acest servicii au iesit din operare.
Incepand cu Decembrie 2010, Lufthansa a reimplementat un sistem de internet wireless la bordul avioanelor sale lung curier, prin serviciul FlyNet. Acesta este disponibil de la inceputul anului curent pe toate cele 106 avioane lung curier ale Lufthansa, operatorul german avand cea mai mare flota de avioane lung-curier din lume cu internet la bord.

Preturile actuale internet wireless in avioanele Lufthansa

Preturile pentru FlyNet nu sunt atat de mari, costand aproximativ 9 ore o ora, dar daca ai nevoie de 4 ore pe un zbor lung te va costa 14 euro. Daca zborul dureaza mai mult de 4 ore, poti sa acces la wireless pentru suma de 17 euro.
Tine totusi minte ca in timpul aterizarii si decolarii sistemul nu este disponibil, iar functionarea sa incepe doar dupa ce avionul ajunge la altitudinea de croaziera. Mai multe detalii despre Fly Net aici.

Cred ca in urmatorii cativa ani preturile pentru acest extra vor fi mai reduse iar in cele din urma unele companii le vor oferi standard, dar pentru asta si tehnologia mai trebuie sa se dezvolte un pic.

sursa: Comunicat presa Lufthansa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *