Interesul pentru zboruri interne a crescut de șase ori față de anul trecut

Într-un studiu recent realizat de către motorului de căutare bilete de avion momondo.ro, specialiștii acestora au ajuns prin analiza datelor la o concluzie extrem de interesantă: toate lansările de zboruri noi interne a facăt ca interesul românilor față de destinații interne să crească de șase ori față de perioade similare ale anului trecut.

Specialiștii momondo.ro concluzionează prin acest studiu că pe lângă interesul pentru călătoria cu avionul pe trasee interne românii aleg chiar să își petreacă mai multe vacanțe în țară.

Faptul că Paștele ortodox și cel catolic pică la aceeași dată anul acesta, pe 16 aprilie, face ca pregătirea unei vacanțe alături de familie de acasă sau din orice colț de lume să fie mai ușor de realizat pentru români. Specialiștii motorului independent și gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro au analizat preferințele de zbor ale acestora pentru perioada 13-18 aprilie 2017, comparativ cu 28 aprilie – 3 mai 2016.

O mulțime de zboruri interne nou lansate în ultimii doi ani

Dacă în urmă cu mai puțin de trei ani scriam că ni se pare atât de îndepărtată lansarea unui zbor intern operat de către o companie aeriană la prețuri low-cost, nu avea însă să treacă mult timp până la lansarea rutei interne București – Iași de către Blue Air, compania care a dat tonul zborurilor interne la prețuri normale în România.

În acest moment nu mai puțin de patru companii aeriene oferă în România zboruri interne: TAROM (leagă mai toate aeroporturile României de București), Blue Air (Iași, Cluj, Constanța în curând, Timișoara, Oradea), Ryanair (București – Timișoara) dar și Wizz Air pe ruta București – Cluj.
Ruta cu cele mai multe zboruri este București – Cluj Napoca, acolo unde trei companii aeriene oferă zboruri: TAROM, Wizz Air și Blue Air.

Lansarea de zboruri interne la prețuri low-cost a fost ca de multe ori o călătorie cu avionul, pe unele destinații și în anumite perioade să fie chiar mai ieftină decât călătoria cu trenul.

Checkin zboruri interne Blue Air Aeroport Otopeni Bucuresti
Checkin zboruri interne Blue Air Aeroport Otopeni Bucuresti

Tradițiile românești, trăite acasă

Sărbătorile pascale sunt pentru majoritatea românilor un prilej pentru a petrece mai mult timp în familie, cu prietenii, și, totodată, pentru a împărtăși din bucuria pregătirilor tradiționale. Anul acesta, zborurile către rutele interne au avut cea mai mare creștere în căutările efectuate de români pe site-ul momondo.ro.

„Faptul că românii călătoresc din ce în ce mai mult cu avionul în interiorul țării este demonstrat și în apropierea sărbătorile de Paște, când am observat o creștere de 673% în căutări, cea mai mare în comparație cu destinațiile internaționale. Credem că interesul crescut al românilor de a rămâne în țară de Paște a fost încurajat și de lansarea unor noi oferte de zbor în această primăvară către marile aeroporturi, București, Iași, Cluj, Timișoara, venite din partea companiilor aeriene low-cost și nu numai”, a declarat Mircea Giurcă, Marketing Manager momondo România.

Alternativa internațională: Italia, Spania, Franța și bugete între 200 și 400 de euro de persoană

Italia și Spania sunt destinațiile europene către care momondo.ro a înregistrat cele mai multe căutări pentru minivacanța de Paște de anul acesta. Interesul românilor de a călători în această perioadă a crescut cu 240% în căutările de zbor pentru Italia și cu 221% pentru Spania. Atracția continuă a călătorilor români pentru familiaritatea pe care țările latine o oferă este dovedită, totodată, de căutările de zbor către Franța, care au o creștere de 184% anul acesta, comparativ cu anul trecut.

Principalele orașe italiene către care se îndreaptă tot mai mulți români la jumătatea lunii aprilie sunt Roma și Milano, pentru care costurile de zbor și cazare la hotel se încadrează între 230 și 360 de euro de persoană.

Barcelona și Madrid sunt orașele către care țintesc românii în călătoria către Spania de Paște, iar costurile pentru bilet de avion și cazare la hotel de trei stele sunt între 340 și 390 de euro de persoană.

Când vine vorba de o minivacanță de Paște petrecută în Franța, Paris se află în topul căutărilor românilor pentru perioada 13-18 aprilie 2017, pentru care trebuie luate în calcul costuri de aproximativ 310 euro de persoană pentru zbor și cazare într-un hotel de trei stele.

Zborurile către Anglia, cu o poziție mai jos în preferințele românilor

Germania este destinația care a urcat pe cea de-a treia poziție în preferințele de călătorie ale românilor pentru minivacanța de Paște, luându-I locul Angliei, care se află pe poziția a patra în căutările efectuate pe site-ul momondo.ro.

Cu o creștere de 382% față de 2016, Germania este o opțiune de călătorie tot mai atractivă pentru români, care se îndreaptă în special către Berlin de Paște anul acesta. Costurile pentru un bilet de avion și cazare la hotel se ridică la aproximativ 250 de euro de persoană pentru patru zile.

Călătoria către Anglia în perioada sărbătorilor pascale reprezintă o opțiune care a atras cu 202% mai multe căutări din partea românilor anul acesta, comparativ cu 2016. Londra este destinația către care se îndreaptă tot mai mulți călători în a doua jumătate a lunii aprilie, iar costurile de zbor și de cazare la hotel sunt asemănătoare cu cele pentru o călătorie la Berlin.

Printre destinațiile internaționale aflate în topul căutările efectuate de români pe site-ul momondo.ro pentru Paște se mai numără Grecia, Țările de Jos, Belgia și Portugalia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *