Întârzieri pe aeroportul Otopeni în dimineața aceasta

Conform unui comunicat de presă primit de la compania Blue Air, în dimineața aceasta cursele cu plecare de pe Aeroportul Otopeni au întârzieri majore care vor afecta programul curselor pe întreaga zi. Astfel, primele 11 curse ale zilei de astăzi operate de Blue Air au totalizat întârzieri de 800 minute, compania precizând că aceste întârzieri se datorează infrastructurii noului terminal de pe Aeroportul Henri Coandă București Otopeni.

De întârzieri mai mari de o oră s-ar putea lovi astăzi peste 6100 pasageri ai curselor Blue Air.

Printre cursele întârziate de astăzi se numără zborurile 0B6001 cu destinația Iași, cu o oră programată de decolare la 07:30 și decolată la 08:32, 0B9233 spre Chania cu programarea decolării la 07:45 și decolare efectivă la 09:15, 0B9231 spre Antaly cu programare decolare la 08:00 și decolare efectivă la 09:24, 0B127 spre Castellon și 0B123 spre Brusells cu aproape 2 ore întârziere.

Redăm mai jos comunicatul Blue Air:

In aceasta dimineata cursele Blue Air cu plecare din Bucuresti Otopeni au avut intarzieri totale de 800 de minute. Compania Blue Air a operat 11 zboruri si, din motive independente de noi, dar care tin de infrastructura noului terminal al Aeroportului International Henri Coanda (Otopeni), aceste intarzieri nu au putut fi evitate.

In plus, plecarea cu intarziere a primelor zboruri ale zilei ne va afecta major si restul operarii de astazi, 24 august 2016. In total astazi vor fi afectati peste 6100 de pasageri de intarzieri mai mari de 60 de minute.

Ne cerem scuze pe aceasta cale pasagerilor nostri si rugam autoritatile competente sa ia masurile care se impun pentru eliminarea problemelor de care ne lovim zi de zi in desfasurarea activitatii pe Aeroportului International Henri Coanda (Otopeni).

UPDATE: Iată și poziția Aeroportului Henri Coandă Otopeni

Citește și  Linia de autobuz expres STB 783 devine linia 100 din 2 decembrie 2023 și va avea mai puține stații pe traseu, în special în zona orașului Otopeni

Având în vedere întârzierile la decolare ale unor zboruri, înregistrate pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București în cursul acestei dimineți, facem următoarele precizări:

1. Traficul de pasageri s-a desfășurat fără anulări pe întreaga durată a zilei.
2. În cursul dimineții a apărut o neregularitate punctuală în funcționarea unei părți de echipament a sistemului de prelucrare a bagajelor de pe fluxul plecări al Aeroportului Internațional Henri Coandă București.
3. Toate sistemele și echipamentele au redevenit 100% funcționale în cel mai scurt timp, fiind rezolvate cu operativitate în cursul dimineții.
4. Ca urmare a acestei neregularități punctuale, anumite curse au avut, în cursul dimineții, întârzieri la decolare.
5. Se investighează cauzele care au generat neregularitățile, pentru a preveni repetarea lor.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti asigură pasagerii și companiile aeriene că dispune de tehnica și personalul specializat în operațiunile aeroportuare și că a luat măsurile necesare pentru securitatea pasagerilor și pentru operarea în deplină siguranță a aeronavelor.

Pe lângă Blue Air, și alte curse ale TAROM au avut întârzieri, RO321 spre Hamburg a plecat la 09:20 deși era programat pentru decolare la 08:10, RO211 spre Belgrad cu o întârziere de peste 45 minute, RO231 spre Budapesta cu o întârziere de 55 minute, RO415 spre Madrid cu 50 minute întârziere, RO361 spre Amsterdam cu o întârziere de peste 60 minute.
Interesant este că dincolo de întârzierile Blue Air și TAROM pe site-ul Aeroportului Otopeni nu am remarcat întârzieri atât de semnificative în operarea altor companii aeriene. De exemplu, zborul BA885 al British Airways spre Londra a decolat cu 19 minute întârziere.

Citește și  Linia de autobuz expres STB 783 devine linia 100 din 2 decembrie 2023 și va avea mai puține stații pe traseu, în special în zona orașului Otopeni

Foto: Facebook Bucharest Airports

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *