INFOGRAFIC :: Cele mai murdare locuri din avion

Mijloacele de transport in comun sunt unul dintre cele mai neigienice locuri si atunci avioanele care transporta sute de pasageri intr-o zi de ce ar fi altfel? Chiar daca dupa fiecare zbor se face o curatenie de catre personal, de cele mai multe ori aceasta curatenie este superficiala.

Cei de la Travelmath au facut un mic test si au venit cu un infografic care arata care sunt cele mai murdare locuri din avion. Surprinzator, una dintre cele mai murdare particele din aeronava este exact masuta pe care mananci, ceea ce inseamna ca e o idee foarte buna ca inainte de servirea mesei sa incerci sa o cureti cu o batista dezinfectanta. Poti sa cumperi sticlute mici de dezinfectant de maini si pe care sa o pui pe masa si sa o cureti cu un simplu servetel. Din studiul realizat de catre microbiologi, masuta din spatarul scaunelor este de aproape 10 ori mai murdara decat butonul pe care il apesi sa se traga apa la baia avionului.

Testul a mai aratat si ca baia de regula este un spatiu destul de curat, ceea ce nu e atat de surprinzator avand in vedere ca acest loc este curatat mult mai des si cu protocoale bine definite in ceea ce priveste periodicitatea curatarii.

Chiar daca in studiu nu s-a comparat o companie low-cost cu una full service si valorile sunt doar unele medii, fara a face aceste precizari, personal ma astept ca avioanele companiilor low-cost sa fie mai murdare avand in vedere ca timpul alocat pentru curatenie intre zboruri este mult mai mic decat la o companie de linie, fiind o presiune foarte mare pe personal ca avionul sa decoleze din nou cat mai repede.

airline-hygiene-exposed

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *