Indonezia a crescut alerta de securitate pe aeroporturi

In lumina ultimelor incidente teroriste din lume, Indonezia a crescut nivelul de alerta de securitate pe aeroporturile sale de la verge la galben. In acest sens, toate aeroporturile din tara vor avea un numar mai crescut de personal militar de securitate pentru a desfasura un control mai amanuntit asupra pasagerilor si a bagajului de cala.

Masura de sporire a securitatii in aeroporturi vizeaza toate zonele de control, de la intrarea in aeroport si pana la decolarea avioanelor.

Am calatorit in ultima noastra excursie in Asia pe 3 dintre aeroporturile din Indonezia, controlul de securitate a fost foarte sumar, cu o exceptie notabila cand personalul de pe aeroportul din Yogyakarta credea ca am in borseta un cutit, ca asa le iesea lor la radar, si m-au pus sa scot tot din geanta sa inspecteze la mana.

Asadar, daca aveti in vedere sa calatoriti in curand spre Indonezia, asteptati-va la un control mai amanuntit, una calda, una rece, dupa ce s-au scos vizele la sosire pentru romani. Totusi, masura de scoatere a vizelor aparent vizeaza doar cateva aeroporturi, printre care Jakarta si Denpasar Bali, la Yogyakarta conform unei discutii pe Facebook am inteles ca inca sunt cu o lista de tari fara Visa on Arrival, lista veche si pe care Romania inca nu e.
Personal insa, nu am absolut nici o problema daca masurile de securitate sunt mai stricte pe aeroporturi, stiti vorba aia, mai bine sigur..

Terminal plecari interne - Denpasar Bali
Terminal plecari interne – Denpasar Bali

Sursa: Airport-Technology.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *