In Sofia se lasa mereu bacsis la taximetristi

Ma intrebam zilele trecute cam ce este de facut in Sofia si raspunsurile pe care le-am primit de la prieteni sunt ca nu prea ar fi mare lucru de vazut pe aici. Ce imi place insa este privelistea muntelui, imi aduce aminte de Brasov.

O intamplare amuzanta pe care am patit-o a fost cu taximetristii. In Bucuresti obiceiul este ca se lasa bacsis la taximetrist acolo, un leu-doi, daca cumva nu a fost nimic special, nu ii lasi. Cam acelasi principiu am vrut sa-l aplicam si in Sofia, dar in momentul in care am platit gen o cursa de 7.08 cu 7.50 leva..taximetristul s-a cam suparat. 🙂 Ce a urmat? Dupa ce am coborat din masina taximetristul a aruncat o gramada de monezi dupa noi.

Aflasem ulterior ca este o regula nescrisa sa rotunjesti mereu in sus suma de plata catre taximetrist. Gen, chiar daca cursa noastra a fost 7.08, trebuia sa lasam 8.00 leva.

In rest, preturile la taxi in Sofia sunt cam de 0.80 leva/kilometru (aproximativ 1.60 lei) insa este foarte scumpa stationarea – 0.40 leva pentru fiecare minut, comparat cu cei 13.90 lei pe ora in Bucuresti..adica cam 0.10 leva/minut. Compania de taxi recomandata de catre toata lumea aici este OK Supertrans.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *