Impachetarea pentru plecarea la drum

Când eram mai mic, atunci când plecam undeva îmi luam extrem de multe lucruri inutile în bagaje, chiar și când mergeam câteva zile la bunici sau pe undeva sau mai târziu când veneam acasă la părinți de la facultate.

Aceeași tendință am avut-o și la primele ieșiri în străinătate, cu ghiozdane îndesate extrem de mult.

Țin minte, prima dată când am plecat afară în vizită, pentru două zile, am luat un rucsac mare, cu care aveam emoții la aeroport, de vreme ce depășea un pic politica de bagaje de la Wizz Air, mai mult la numărul de kilogram decât la volum 🙂

În timp – la ultima plecare, de două săptămâni, am reușit să optimizez astfel încât să iau un bagaj de cală mic (de fapt de mărimea unui bagaj de mână) și un rucsac umplut cam pe jumătate (laptop, aparat foto si cateva haine de luat ad-hoc, in caz de nevoie, inainte de a lua bagajul de cală de la destinație). Vezi aici un articol cu ce gadget-uri iau cu mine în călătorii!

În fapt, cred că mai bine de jumătate dintre lucrurile pe care le luăm cu noi atunci când împachetăm nu vor fi folosite. Inevitabil, cam peste tot unde am plecat mi-am mai cumpărat niște tricouri cel puțin. Ba chiar și pantaloni scurți și curea în Jakarta. Și unde mai pui că în multe locuri de afară poți să îți cumperi haine chiar la prețuri mai mici decât în România..

Și un sfat pentru haine:  dont’t fold – roll (vezi aici) , salvezi așa niște spațiu.

Sau mai este varianta să împachetezi hainele într-un sac vidat, însă se vor șifona hainele extrem de tare. Salvează această variantă enorm de mult spațiu, nici nu îți imaginezi însă cât de greu va fi bagajul dacă îl vei umple 🙂

Cred că la Sorin am citit – atunci când împachetezi, aruncă jumătate din bagajele făcute si triază din nou de data asta pe ce ai neapărată nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *