HiSky: Zboruri Oradea – București și Oradea – Londra începând din octombrie 2024

Compania aeriană HiSky a anunțat astăzi punerea în vânzare a primelor două rute pe care le va opera de pe Aeroportul Oradea.

Compania româno-moldovenească HiSky va oferi începând din 14 octombrie zboruri pe ruta Oradea – București, iar din 15 octombrie se va inaugura și ruta Oradea – Londra.

Zborurile dintre București și Oradea vor fi operate cu o frecvență de 7 zboruri săptămânale. Zborurile vor fi operate în fiecare zi, de luni până duminică.

Ruta spre Londra va fi operată spre Aeroportul Londra Stansted cu o frecvență de trei zboruri săptămânale, în zilele de marți, joi și duminică.

În plus față de cele două rute directe, datorită orarului ales pentru zborul către București, cu o frecvență zilnică și aterizare pe aeroportul Henri Coandă la ora 07:20, bihorenii vor avea acces la întreaga rețea HiSky, cu plecare din capitală. Prin sistemul de legături al companiei, pasagerii vor putea achiziționa un singur bilet, din Oradea, către orice destinație, inclusiv către noul zbor lansat de către HiSky pe ruta București – New York.

Anunțul punerii în vânzare a biletelor pentru primele zboruri cu plecare de pe Aeroportul Internațional Oradea vine ca urmare a semnării, în luna aprilie a acestui an, a acordului de asociere în participație între compania HiSky și societatea Air Oradea, compania publică a Primăriei Oradea și Consiliului Județean Bihor. Conform înțelegerii, compania aeriană va opera, pe lângă rutele regulate, și o serie de zboruri charter, cu plecare de pe acest aeroport.

Citește și  HiSky introduce posibilitatea rezervării zborurilor spre New York și direct de la Cluj și Chișinău

„Așa cum s-au obișnuit deja pasagerii noștri, în fiecare sezon căutăm să venim cu o noutate, fie că este vorba despre noi aeronave în flotă sau despre cele mai așteptate destinații. Pentru această toamnă, ne bucurăm să deschidem primele opțiuni de călătorie, cu HiSky, din Oradea. Este un aeroport în care s-a investit, susținut de o administrație locală și de o comunitate, care își doresc un județ mai bine conectat cu restul lumii. Noi operăm deja, cu succes, de câțiva ani, de pe aeroporturile regionale din Iași, Baia Mare, Timișoara și Cluj. Așadar, acest parteneriat reprezintă o oportunitate extraordinară de a demonstra că există potențial și aici, iar pasagerii aleg întotdeauna transportul aerian, atunci când au această facilitate”, a declarat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

HiSky deține în flotă opt aeronave Airbus, inclusiv o aeronavă de mari dimensiuni, cu autonomie de până la 13 ore de zbor, utilizată pentru călătorii pe distanțe lungi. Compania operează regulat de pe aeroporturile din București, Cluj Napoca, Timișoara, Iași, Baia Mare, Oradea și Chișinău, către destinații din Europa și Statele Unite, dar și zboruri charter, către Asia și Africa. La finalul săptămânii trecute, operatorul aerian a inaugurat ruta București-New York, devenind astfel prima companie care creează această legătură directă, între România și SUA după aproape 21 de ani. Recent, HiSky a primit și autorizația pentru operarea de zboruri regulate către Canada.

Citește și  HiSky a efectuat primul zbor București - Maldive din sezonul de iarnă 2024

Pe ruta București – Oradea, compania aeriană HiSky va concura pentru pasageri cu compania națională TAROM. TAROM oferă până la două zboruri pe zi între Oradea și București, planificate uzual cu aeronave de capacitate mai mic, de tip ATR 72-600.

În ceea ce privește ruta spre Londra, în prezent nicio companie aeriană nu oferă un zbor de la Oradea spre capitala Regatului Unit.