HiSky va oferi zboruri directe București – New York din iunie 2024

Compania aeriană HiSky a anunțat astăzi oficial că va oferi zboruri directe între aeroporturile București Otopeni și New York JFK.

Zborurile vor debuta în 7 iunie cu o frecvență de 4 zboruri săptămânale

Zborurile dintre București și New York vor debuta în 7 iunie 2024 și vor avea o frecvență de 4 zbori în fiecare săptămână, cu plecare din București în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă.

Aeronava HiSky va decola de la București la ora locală 8:00 și va ateriza la New York la ora locală 11:25. Astfel, pasagerii care vor să ajungă peste ocean vor petrece în zbor doar puțin peste 10 ore. Pentru zborurile retur, aeronava este programată să decoleze de pe aeroportul JFK la ora locală 13:25 pentru a ajunge la Otopeni la ora locală 6:15.

Prețuri de la 349 EUR pentru un zbor, de la 700 EUR pentru dus-întors

Biletele de avion sunt deja puse la vânzare pe site-ul HiSky la prețuri care pleacă de la 349 EUR pentru un zbor, în clasa economică.
Momentan biletele de avion pe această rută nu sunt comercializate în rețelele de distribuție globală, astfel că nu vei găsi rutele în motoarele de căutare zboruri precum Momondo, Vola sau Kiwi.

Biletele de avion la cea mai ieftină clasă tarifară nu au incluse bagajul de cală, ci doar cel de cală, însă se pot adăuga extra servicii în momentul cumpărării biletelor de avion.

Serviciile posibile a se adăuga se referă la până la două bagaje de cală de 23 kilograme, un bagaj extra mare de mână, selecția preferențială a locurilor în avion sau check-in la aeroport.

Citește și  HiSky a inaugurat zborul București Otopeni - Chișinău

Am făcut o simulare și cu selecția locurilor în avion pe ambele zboruri dus-întors, plus adăugarea a unui bagaj de cală pe ambele zboruri, prețul unui bilet de avion dus-întors urcă la aproximativ 750 EUR (834 USD).
Este un preț relativ în media prețurilor care se practică pe această rută de către companiile aeriene care oferă această pereche de destinații cu escală (la Istanbul, Varșovia, Paris sau Amsterdam).

De menționat este că sistemul de rezervări disponibil pe site-ul HiSky afișează prețurile în dolari americani.

Există și bilete de avion în clasa business, acestea fiind vândute la prețuri de la 1899 EUR.

Zboruri efectuate cu Airbus A330-200

Zborurile București Otopeni –  New York, JFK, vor fi efectuate cu Airbus A330-200, prima aeronavă wide-body din flota HiSky și singura de acest tip înregistrată în România. Aeronava, care îi oferă companiei capabilitatea de a opera curse, fără escală, pe această distanță a aterizat la București, la începutul acestei săptămâni. Pe durata călătoriei, pasagerii vor avea acces la bord și la conținut multimedia, disponibil pe sistemul de entertainment al aeronavei.

Aeronava HiSky a fost recepționată de către companie în 19 decembrie 2023 și are data primului zbor în 2010.

Cum arată avionul cu care HiSky va opera zborurile București – New York?

Suntem extrem de mândri să devenim, oficial,  prima companie care reușește să reia această rută strategică, după mai bine de 20 de ani. Din luna iunie, pe tabela de Plecări-Sosiri a aeroportului Otopeni vom vedea, din nou, destinația New York. Oricât de mult înseamnă asta pentru HiSky, știu că este cu atât mai important pentru România și pentru toți pasagerii care vor să călătorească peste ocean, fără escale și timp pierdut prin alte aeroporturi. SUA devine o opțiune de călătorie, pentru prima dată de când călătoriile cu avionul au devenit accesibile tuturor. Ne bucurăm că suntem noi cei care au deschis această cale. În urmă cu trei ani, când am început primele zboruri, ne-am propus să devenim principala opțiune pentru pasagerii români. Am reușit să demonstrăm că merităm încrederea lor, prin miile de zboruri către Europa, iar acum suntem încântați să le facem acest cadou, chiar înainte de sărbători.”, a declarat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Citește și  Oferta Black Friday 2023 HiSky: Reducere 50% pe zboruri

De la inaugurarea hub-ului din București, în urmă cu un an și jumătate, aeroportul Henri Coandă a devenit principala bază operațională HiSky. Din București, pasagerii pot călători cu HiSky pe opt rute regulate internaționale, către Bruxelles, Barcelona, Malaga, Dublin, Chișinău, Bordeaux, Tel Aviv și Frankfurt și pe două rute interne, către Cluj Napoca și Timișoara. În România, compania aeriană mai operează curse regulate și de pe aeroporturile din Iași, Baia Mare, Cluj Napoca și Timișoara, dar și zboruri charter, în parteneriat cu principalele agenții de turism. Conform clasamentului privind numărul de pasageri transportați, HiSky ocupă locul patru în topul companiilor aeriene care operează în România.

New York - Aeroportul John F. Kennedy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *