HiSky se așteaptă să atingă anul acesta 1 milion de pasageri până în septembrie

Compania aeriană HiSky continuă să depășească recorduri în rata de creștere a numărului de pasageri. 537 de mii de persoane au zburat cu HiSky în 2023, conform datelor de trafic, raportate la jumătatea anului. Prin comparație, în primele șase luni ale anului anterior, compania înregistra un număr de 194 mii de pasageri.

Conform estimărilor bazate pe cursele planificate în acest sezon, numărul de un milion de pasageri transportați, în acest an, va fi atins în luna septembrie.

HiSky ajunge al patrulea cel mai mare operator aerian din România

Raportul consolidează poziția HiSky ca cel de-al patrulea cel mai mare operator aerian pe piața din România, după Wizz Air, Ryanair și Tarom și a doua cea mai importantă companie aeriană înregistrată în țara noastră.

În iunie HiSky a dublat numărul de pasageri transportați comparat cu anul anterior

Cel mai semnificativ volum de trafic a fost înregistrat în luna iunie, cu 160.000 de pasageri, dublu față de 2022, urmată, în ordine, de lunile mai și aprilie cu 110.000, respectiv 107.000.

Este așteptat ca tendința de creștere să rămână constantă, iar astfel luna august să fie cea mai aglomerată din istoria companiei de până acum.

București-Otopeni conduce în topul numărului de pasageri pe aeroporturi pentru HiSky, urmat de Chișinău și Cluj-Napoca

În ceea ce privește traficul pe cele trei baze operaționale ale companiei, Otopeni rămâne aeroportul cu cea mai importantă contribuție la volumele înregistrate, cu 252 de mii de pasageri, urmat de aeroportul Chișinău, cu 152 de mii și Cluj, cu 92 de mii.

Citește și  Primul zbor București - New York al companiei HiSky a decolat astăzi de la Aeroportul Otopeni

Am prevăzut faptul că sezonul de vară al acestui an se va apropia de valorile din 2019, în ceea ce privește cerința pentru servicii de transport aerian de pasageri. Compania noastră a început operarea în 2020, deci, pentru noi, acesta este primul sezon în care avem ocazia de ne a demonstra capacitatea într-o piață care funcționează în parametri. Anii de pandemie, deși extrem de complicați, ne-au dat timp pentru a pregăti această creștere. Am cumpărat aeronave noi și am reușit să ne construim o flotă pe care ne putem baza, astfel încât să nu fim nevoiți să anulăm curse, din cauza problemelor tehnice. Operăm pe rute regulate către cele mai căutate destinații și avem parteneriate cu cei mai mari touroperatori. Această serie de decizii bune pe care am reușit să le luăm se reflectă pe deplin în cifre.”, spune Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Creștere dată de intrarea în flotă a mai multor aeronave

Creșterea spectaculoasă a numărului de pasageri, în această primăvară și în prima lună a sezonului de vară, se datorează și suplimentării capacității operaționale, până la opt aeronave. Alături de cele două Airbus A321LR, incluse în flotă la începutul lunii aprilie, a fost contractată încă o aeronavă, închiriată de la o companie străină. Astfel, HiSky ajunge la o capacitate de aproape 1500 de locuri.

Citește și  HiSky introduce posibilitatea rezervării zborurilor spre New York și direct de la Cluj și Chișinău
Scaunele HiSky din Airbus A321LR
Scaunele HiSky din Airbus A321LR

HiSky operează din România zboruri internaționale directe cu plecare de pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Baia Mare către Barcelona, Malaga, Tel Aviv, Bruxelles, Paris și Dublin. Din Republica Moldova, pasagerii pot călători cu HiSky către noua destinații externe: Milano, Paris, Dublin, Frankfurt, Tel Aviv, Roma, Bologna, Londra și Veneția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *