HiSky introduce posibilitatea rezervării zborurilor spre New York și direct de la Cluj și Chișinău

Compania aeriană HiSky a anunțat introducerea din iunie 2024 a zborurilor directe pe ruta București – New York (JFK). Începând de astăzi, HiSky a introdus și posibilitatea de a rezerva bilete de avion către New York din Cluj-Napoca, Chișinău și Tel Aviv, la prețuri speciale.

Escală scurtă, de doar o oră și 10 minute

Zborurile Cluj-Napoca – New York și Chișinău – New York vor avea escală și transfer la București Otopeni cu o conexiune scurtă.

Programul zborurilor care fac legătura între aceste orașe și București a fost adaptat, astfel încât durata conexiunii să fie de numai o oră și 10 minute, timpul estimat pentru a ajunge la poarta de îmbarcare pentru zborul programat București, Henri Coandă – JFK, New York.

Astfel, în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, pasagerii din vestul țării și din Republica Moldova se vor îmbarca de pe aeroportul de plecare la ora 6:30 și vor ateriza la New York la ora locală 11:35, cu o durată totală a călătoriei, care include conexiunea, de numai 12 ore.

Principalul avantaj pentru pasagerii care vor alege să călătorească în Statele Unite cu un zbor HiSky este lipsa riscurilor asociate călătoriilor cu escală, precum pierderea legăturii sau a bagajelor. Pentru achiziționarea unei călătorii din Cluj sau Chișinău, cu conexiune la București, aceștia vor efectua o singură rezervare în sistemul companiei, astfel încât asigurarea legăturii până la destinația finală și transferul bagajelor de cală rămân în responsabilitatea HiSky. 

Citește și  HiSky anunță zboruri pe ruta București Otopeni - Frankfurt din decembrie 2023

Pentru un zbor din Cluj Napoca către New York, prețurile pornesc de la 379 euro/segmentul de zbor, iar pentru aceeași destinație, pasagerii care pleacă din Chișinău vor plăti un tarif începând cu 375 euro.

Aeroportul din București a devenit principalul hub HiSky însă, așa cum le-am promis pasagerilor noștri, ne dorim să oferim opțiuni avantajoase de călătorie pentru locuitorii din întreaga regiune. Am introdus, anul trecut, facilitatea zborurilor cu legătură pentru a oferi acces la întreaga noastră rețea de rute pasagerilor din țară și din Republica Moldova. Crearea legăturilor către SUA vine ca un pas natural, mai ales că vorbim despre această destinație inaccesibilă până acum și mult așteptată atât de comunitatea de business, cât și de turiști și diaspora. Am lucrat mult la optimizarea programului de zbor pentru a putea atinge acest nivel de coordonare perfectă între legături, menținând totuși ore de plecare accesibile, dimineața, și timp suficient pentru transfer, fără a prelungi prea mult durata totală a călătoriei. Am reușit să creăm o experiență lipsită de orice complicații, de la rezervare și până la aterizarea la destinația finală, astfel încât pasagerii să nu resimtă diferențe semnificative între zborul direct și cel cu legătură, nici în ceea ce privește prețul biletului, nici efortul călătoriei.”, spune Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Citește și  HiSky a efectuat primul zbor București - Maldive din sezonul de iarnă 2024

Primul zbor al companiei HiSky către New York este programat să aibă loc vineri, 7 iunie. Destinația va fi operată cu patru frecvențe pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă cu retur în aceleași zile, iar zborul transatlantic, de la București, va avea o durată de puțin peste 10 ore. Biletele sunt disponibile pentru două clase de servicii, economic și business, în rezervare fiind incluse o masă caldă și o gustare, pentru fiecare pasager. Zborurile București Otopeni –  New York, JFK, vor fi efectuate cu o aeronavă wide-body modernă, Airbus A330-200, care oferă pasagerilor, pe lângă posibilitatea călătoriei fără escală și acces la conținut multimedia, pe întreaga durată a călătoriei. 

Conexiune posibilă și de la Tel Aviv spre New York cu HiSky

Alături de pasagerii din Cluj și Chișinău, compania aeriană a introdus opțiunea zborurilor către SUA, în același condiții, cu legătură la București, și pentru persoanele care au ca aeroport de pornire Tel Aviv, Israel. Conexiunea pentru acești pasageri fiind disponibilă în fiecare zi de joi și duminică, cu tarife de la 405 euro.